Pácolt olajbogyó

Dobjuk fel az olcsó olajbogyót házi páccal - 3 villámváltozat

Nem vagyunk olyan szerencsések, mint a mediterrán országok, hogy kedvünkre válogathassunk a különféle pácolt, fűszeres olajbogyók közül, és bár kapható nálunk is sokféle fajta, a kimérve kapható, igazán finom változatokért azért borsos árat kell fizetni. De miért is ne pácolhatnánk mi magunk otthon az olcsóbban kapható natúr olívát?

Az olívabogyó nagyon vendégváró vagy nassolnivaló, baráti beszélgetős borozgatások mellé is tökéletes kis sós falatnak, de akár feldobhatjuk vele a salátáinkat, mehet pizzára, tésztaszószba. A natúr, sós lében eltett olcsóbb olajbogyó azért nem túl izgalmas, de egy kis fűszeres páccal feldobhatjuk, és pár perc munkával magasabb szintre emelhetjük.

Pácolt olajbogyó
Pácolt olajbogyó
Forrás:
Depositphotos

Három olyan ízkombinációt mutatunk, ami nagyon jól passzol a zöld, a lila és a fekete olajbogyóhoz is, érdemes legalább 1-2 órát érlelni tálalás előtt, de jól záródó dobozban vagy üvegben akár 1 hétig is eltartható a hűtőben.

Fokhagymás-citromos olajbogyó

Hozzávalók:

  • 15 dkg natúr olajbogyó
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • csipetnyi őrölt római kömény

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.