Túrókrémes mazsolás csiga gazdagon, francia vajas tésztával

Túrókrémes csiga gazdagon, francia vajas tésztával

Isteni finom, puha és illatos ez a túrókrémes csiga, ami vajas kelt tésztával készül, a viszonylag nagy mennyiségű vajnak köszönhetően különösen foszlós és gazdag, a túrós tölteléktől pedig jó szaftos a belseje, igazi békebeli, házias finomság!

Francia kelt tésztával, úgynevezett brióstésztával készül ez a gazdag, illatos sütemény, aminek a benne lévő vaj a jellegzetessége és foszlósságának a titka, de épp ezért hosszabb kelesztési időt is igényel, hogy kellően megkeljen, és könnyű legyen a tészta, viszont a türelmünket meghálálja, mert a végeremény isteni finom.

turokremes-mazsolas-csiga-gazdagon-francia-vajas-tesztaval
turokremes-mazsolas-csiga-gazdagon-francia-vajas-tesztaval
Forrás:
cookta.hu

A túrós töltelék mellett a foszlós csigákba jó adag mazsola is került, de aki nem szereti, el is hagyhatja, vagy aszalt áfonyával, esetleg aprított csokival kiválthatja, ezekkel is nagyon jól párost alkot a túrókrém ebben a házias kelt tésztában.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.