Egyéb kategória

A lekvárok királynője: gyors meggydzsem 3 ízben

A befőzés sokaknak titokzatos terület, igazi profiknak való különleges terep, ahol csak a nagymamák vagy az igazán gyakorlott konyhatündérek mozognak otthonosan. A lekvárfőzés gyerekjáték – különlegesen finom végeredménnyel.

vous - 2020.09.10.
A lekvárok királynője: gyors meggydzsem 3 ízben

A mélybordó, gyümölcsdarabokkal teli, sűrűn folyós és pikáns meggydzsem a világ egyik csodája, készítésénél az egyetlen kihívást a magozás jelenti, és ezt sajnos nem tudjuk megúszni. Ha tehetjük, csináljunk belőle családi programot, vonjuk be a gyerekeket, párunkat, ha nagyobb adaggal készítenénk. De az is jó megoldás, ha egyszerre csak 2 kilónyi meggyel dolgozunk, és inkább többször teszünk el, akár többféle ízesítéssel.

meggydzsem-befozes

meggydzsem-befozes
Forrás:
cookta.hu

Ennek az egyszerű dzsemnek a titka, hogy a magozott meggyet lecukrozzuk, és néhány órát, de akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy kellő mennyiségű levet eresszen. Utána csak forralni kell egy kis zselésítővel, esetlegesen fűszerezni, ha sűrűbbre szeretnénk, akkor egy kicsit mixelni, hogy apróbb darabok is legyenek benne, és már mehetnek is az üvegbe.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek