home-fitness-equipment-1840858_1920

Tíz otthoni erősítő gyakorlat

Nem lehet többé kifogás, hogy nincs kedved elmenni otthonról, hiszen van egy csomó olyan erősítő gyakorlat, aminek az elvégzéséhez még eszközre sincs szükség, és simán elvégezhető akár a nappalidban is.

Azért fontos, hogy az erősítő gyakorlatokat beiktassuk az életünkbe, mert a passzív életmód mellett az izmaink fokozatosan leépülnének. Ha nem vagyunk elég erősek, nehezebben fogunk megbirkózni a hétköznapi mindennapi feladatainkkal is. Az erős izmok sokféle mozgásban segítenek, mint amilyen például a felállás és leülés, gyaloglás, lépcsőzés, de a terhek felemelése és cipelése is. A rendszeres erősítés nem csak az izmaidra van jó hatással, hanem a csontokra, az ínakra és az ízületekre is, az alapvető anyagcsere sebessége felgyorsul, és javul a szív és érrendszer teljesítménye a véredények tágulása és a jobb általános vérkeringés következtében. Ha erős izmaid vannak, melyek tehermentesítik a gerincedet, javul a testtartásod, így megakadályozhatók a hátproblémák.

othhoni-edzés
othhoni-edzés
Forrás:
sport4you

Szóval húzzátok szét a bútorokat, csavarjátok fel a szőnyeget, és kezdődhet az edzés!

Guggolások
Ez a gyakorlat remekül edzi a comb- és a farizmokat. Állj csípő széles terpeszben, a lábfejek párhuzamosan, majd egyenes háttal, a testsúlyodat a sarkadra helyezve végezz guggolásokat. Képzeld azt, hogy egy székre ülsz le éppen. Ne engedd, hogy a térded a lábfejed elé kerüljön, és a hasad is tartsd szép feszesen. 10-12 ismétlést végezz, majd egy perc pihenővel 1-szer vagy 2-szer ismételd az egészet.

Kitörések
Ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat a combizmok és a nagy farizmok erősítésére. Lépj egy nagyot előre, akkorát, hogy a combod a talajjal szinte párhuzamos legyen, a térded pedig a bokád fölé kerüljön. A hátad legyen végig egyenes, a medencédet billentsd előre. A testsúlyodat engedd le, és tartsd meg magad ebben a helyzetben, majd lépj vissza. Váltott lábbal végezd a kitöréseket, minden oldalra 8-10 ismétléssel, majd egy perc pihenővel 1-szer vagy 2-szer ismételd az egészet.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.