Egyéb kategória

Könnyű és isteni túrógombóc főzés nélkül

A túrógombóc mindenki kedvence, ez a változat is az lesz, csakhogy ez főzés nélkül készül, gluténmentes, egészséges, percek alatt összeállítható, tuti, hogy nem esik szét - és a megszólalásig hasonlít az "igazi" túrógombócra, csak mini változatban.

vous - 2019.08.02.
Könnyű és isteni túrógombóc főzés nélkül

Sovány túró, görög joghurt, almapüré keveréke ez a zseniális desszert némi citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítve – a cukor helyett édesítő és vanília-kivonat is használható azoknak, akik minimálisra szeretnék csökkenteni a szénhidrátot -, főzni sem kell, a klasszikus zsemlemorzsa helyett pedig aprított földimogyoró kell a beforgatáshoz.

konnyu-turogolyo-turogpmboc-egyszeruen-fozes-nelkul

konnyu-turogolyo-turogpmboc-egyszeruen-fozes-nelkul
Forrás:
cookta.hu

Zseniálisan egyszerű, alakbarát, magában is megállja a helyét, de egy kis görög joghurttal és némi ízesítővel elkevert almapürébe mártogatva még finomabb. Az almapürét otthon is elkészíthetjük, csak kevés vízben meg kell párolni a hámozott, kicsumázott almát, majd botmixerrel pépesíteni, de a német szupermarketekben natúr és édesített változatban készen is megvásárolható, és más finomságokhoz is kreatívan használható.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.