Egyéb kategória

Mandulás karamellropogós házilag – 3 hozzávalóval

Olyan, mint a grillázs, csak nem dióval készül, hanem vékony mandulalapocskákkal, nagyon finom, extrán ropogós, karamellás nassolnivaló, de dekorációnak is tökéletes tortákra, fagyikelyhekhez, és házilag is elkészíthető egyszerűen.

vous - 2019.08.04.
Mandulás karamellropogós házilag – 3 hozzávalóval

Minden desszertre igaz, hogy akkor igazán tökéletes és izgalmas, ha többféle textúra – krémes, omlós és ropogós – találkozik benne, így ez a mandulás ropogós jó aranytartalék lehet pohárkrémek, muffinok, sütemények tetejére összetörve, de akár kiszúrókkal formára szaggatva falatnyi ropogós édességnek is tökéletes a délutáni kávé mellé.

mandulas-karamellropogos

mandulas-karamellropogos
Forrás:
cookta.hu

Csak cukor és mandula kell hozzá, illetve pár csepp citrom, gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető, de gyorsan kell dolgozni, mert még a citromlé ellenére is, ami azért kerül bele, hogy lassítsa a dermedést, viszonylag gyorsan megkeményedik, utána pedig már csak törni lehet, vágni, kiszúrni csak melegen lehet. Az sem baj amúgy, ha csak egy részét sikerül kiszúrni, mert összetördelve is nagyon mutatós és éppen olyan finom.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek