Egyéb kategória

Fehér csokis sült barack – mennyei diétás desszert

Azt mondják, ha már édességre vágyunk, akkor az legyen gyümölcs. Friss, ha lehet, és cukormentes, még véletlenül se befőtt, a mézes csurgatást is felejtsük el. Jó. De mi van akkor, ha már fülünkön jön ki a nyers gyümölcs és valami izgalmasabb ízre vágyunk. Persze úgy, hogy a diétába beleférjen és ne legyen egy szikrányi bűntudat se bennünk a falatozás után.

vous - 2020.07.14.
Fehér csokis sült barack – mennyei diétás desszert

Ilyenkor jöhet jól egy csipetnyi kreativitás, Eláruljuk, mi hogyan bűnözünk a szerkesztőségben, hogy jusson is-maradjon is.

Fehér csokis sült barack

Fehér csokis sült barack
Forrás:
vous.hu

Íme a fehércsokis sült barack receptje 

Adagonként alig 150 kalória van benne, de olyan laktató, mintha benyomtál volna egy fél tortát.

Hozzávalók

  • 3 db őszibarack
  • 2 kocka fehércsoki (mi most a legolcsóbb kategóriát választottuk a kék-piros boltból)
  • csipetnyi fahéj
Fehér csokis sült barack

Fehér csokis sült barack
Forrás:
vous.hu

Elkészítés

A barackot mossuk meg, magozzuk ki, a fél barackokat rendezzük el kistányéron. Két kocka fehér csokit reszeljünk vagy tördeljünk rá, szórjuk meg fahéjjal és 5-6 percre süssük a mikróban a legnagyobb fokozaton. Már a sütőből kiáramló fahéj gőze is varázslat….

Amikor ráolvadt a csoki és barack is szemlátomást átsült, vegyük ki, egy kicsit hagyjuk hűlni –  mert a sült gyümölcsök nagyon becsapósak és iszonyú forróak tudnak lenni. Majd nincs más dolgunk, mint jóízűen elfogyasztani.

Fehér csokis sült barack

Fehér csokis sült barack
Forrás:
Vous.hu

Isteni, nagyon laktató és nincs az a savas, maró érzés a gyomorban, mint amikor CSAK nyers gyümölcsöt eszünk. Tudjuk, hogy a hő hatására veszít a gyümölcs a vitamintartalmából, de pótoljunk rá nyers gyümölccsel is. Ezt meg fogyasszuk SÜTI helyett. Sokkal jobb, mint kockánként eltüntetni egy tábla csokit, vagy bűntudattól telten, titokban befalni egy sütit.

Ráadásul a barackra csempészett fahéj gyorsítja az anyagcserét.

Ajánlott cikkek