Egyéb kategória

A nyár legfinomabb ízei egyszerű lepénybe álmodva

A szabadföldi érett, zamatos paradicsom minden formában fantasztikus, de lepénybe viszonylag ritkán kerül főszereplőként. Pedig mintegy öt perc előkészülettel isteni mediterrán hangulatú fogást készíthetünk belőle – egy kis leveles tésztával és ricottával. Mutatjuk a receptet!

vous - 2020.07.18.
A nyár legfinomabb ízei egyszerű lepénybe álmodva

Nyár végén és az ősz első heteiben még dúskálunk a legaromásabb paradicsomokban, amit ügyesen eltehetünk lecsónak vagy szósznak, de salátának, hideg levesnek, töltve is élvezhetjük. De ha egy igazán gyors, nagyon mediterrán fogásban szeretnénk a nyár ízeit összekombinálni, akkor legyen az egy paradicsomos-ricottás lepény.

ricotta-paradicsom-lepeny-quiche

ricotta-paradicsom-lepeny-quiche
Forrás:
cookta.hu

Paradicsom, ricotta, bazsalikom a főszereplők, bátran szerepelhetnének feltétként egy pizzán, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ha kész leveles tésztával dolgozunk. Így inkább franciás quiche lesz ez a gyors fogás, amit bármelyik dél-francia városkában készíthetnének, bár ők inkább friss sajtot – fromage frais – használnának ricotta helyett. Így is kipróbálható, és a bazsalikom helyett akár kakukkfűvel.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek