pizza-1317699_1920

Lusta pizza tökéletes tésztával, kiadósan

Pizzát rendelni is lehet, sőt készen vásárolt tésztából is süthetünk, de azért házi tésztával az igazi, nem is beszélve arról, hogy mennyit spórolhatunk vele. Ez a lusta változat pofonegyszerű, garantáltan sikerül, dagasztani sem kell, könnyű és puha a tésztája, ami kívül ropogósra sül...

A lusta pizza titka, hogy akkor lesz tökéletes, ha hagyjuk kellő időt lustálkodni, vagyis a hűtőben pihenni a kelt tésztát, így a benne lévő élesztőnek van ideje szép lassan kifejteni a hatását, és nagyon könnyű és puha lesz. Türelmünkért cserében viszont nem kell dagasztani, csak egyszerűen összekeverni 1-2 perc alatt az alapanyagait, amíg lágy és kissé ragacsos tésztává összeáll. A pihentetési idő legalább 6 óra, de még jobb, ha egy éjszakát tud pihenni, de 3-4 napig tökéletesen elvan a hűtőben, és akár többször is süthetünk belőle pizzát.

lusta-pizza-tokeletes-tesztaval-kiadosan
lusta-pizza-tokeletes-tesztaval-kiadosan
Forrás:
cookta.hu

Ebből a mennyiségből 2 nagyobb vagy 4 kisebb pizza süthető, a házi paradicsomszósz mellett pedig ízlés szerinti feltéttel megpakolható. Itt pizza-mozzarella, gomba és paprikás szalámi került rá, de tényleg csak a fantáziánk szab határt, mi mindennel variáljuk - mindenesetre tökéletes maradékok felhasználásához, pár szelet sonka, kevés kukorica, karikázott paradicsom, paprika, hagyma is tökéletes hozzá, és sokkal kiadósabb - nemcsak finomabb -, ha magunk csináljuk.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.