family-2742737_1920

Hogyan tegyük családi eseményekké a sportprogramjainkat

Egy téma, amelyre még a szakértők sem tudnak igazán válaszokat adni. Hogyan eddzünk család mellett, miként szakítsunk időt arra, hogy egyszerre tréningezzünk és legyünk együtt a gyermekeinkkel? A választ, az életbeli tapasztalatok adják. A Triathlete munkatársai összegyűjtötték ezek közül a legjobbakat.

„Mindig megtalálom annak a módját, hogy a különböző sporttevékenységek miként épülhetnek be a családom mindennapjaiba. Nekem mindegy, hogy egy sportpálya körül futkározok, ahol éppen a gyermekeim fociznak, vagy amikor baseballoznak, akkor a gyep mellett görgőzöm” – osztotta meg saját tapasztalatait Jennifer Connor Niederhasuen.

Hogyan-tegyük-családi-eseményekké-a-sportprogramjainkat-2
Hogyan-tegyük-családi-eseményekké-a-sportprogramjainkat-2
Forrás:
sport4you.hu

„Nagyon egyszerű a megoldás. Ösztönözzük a családot, próbáljuk bevonni őket az eseményekbe. Vegyük rá őket, hogy vegyenek részt a nagyobb futóversenyeink kísérőrendezvényein, mondjuk a tíz kilométeres futóversenyen” – vélekedett szintén egy fórumon Sara Colangelo.

„Amennyiben mindkét szülő triatlonozik, ráadásul alternatív edzési tervekkel, az nem jelenti azt, hogy ne csinálhatnának közös programokat. Ellenben a hangsúly minden esetben az egyik szülőn legyen, felváltva, így mindenki elérheti a sportbeli céljait is” – hozta fel példának a sajátját Debbie Feldner Claggett.

„Mindenki más előtt felébredek, megreggelizem, majd edzeni megyek. Általában háromtól nyolcig tréningezek, így nem megy a család rovására az aktív sport” – mondta Stephen Hayes.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.