scotland-2647221_1920

Szörnyeteg e a Loch Ness-i szörny?

A legújabb kutatások eredménye nyomán, most már tudhatjuk, hogy milyen állat a titokzatos Loch Nessi szörny.

Eláruljuk azonnal a titkot, azonban van egy fontos kérdés. Akarjuk tudni az igazságot? Főleg, ha szörnyekről van szó, méginkább ha valamilyen régóta dédelgetett mítoszról.

loch-ness-189076_1280
loch-ness-189076_1280
Forrás:
pixabay

Talán az lenne az igazán helyes dolog, ha a titok titok maradna, a turisták, meg a helyiek is szájtátva lesnék a tó vizét, ugyanúgy, mint eddig. Ha a jegyesek ott, a titokzatos víz partján fogadnának örök esküt egymásnak, ha a gyerekek ott dönenék el, hogy ők bizony tudósok, biológusok bagy űrhajósok leszenk... egyszóval, ha egy titok jót eredményez, összehoz, izgalomban tart, jövővel kecsegtet, akkor lehet kár arról a titokról lerántani a leplet. Mert néha az igazság NEM SZÁMÍT. Az számít, amiért titok lett a titok. Hétpecsétes. Feltörhetetlen. Családokat összekovácsoló, generációkon át őrizgetett titok.

Manapság mindent tudni akarunk, úgy hisszük az élet történéseit  le kell mezteleníteni, megmagyarázzuk a meséket is.... ahelyett, hogy csak úgy szimplán mesélnénk. Keresünk, kutatunk, leleplezünk, kiderítünk, a föld alól is előkotorjuk a válaszokat. Vagy a víz mélyéről.

Pedig néha jobb lenne megőrizni a mítoszokat.

Szóval tudni akarjátok, valójában mi LEHET a Loch Ness-i szörny?

Igazán?

Nos a választ Új Zélandi kutatók adták meg. E szerint a szörny, akit lencsevére kaptak vagy sem, amely néha elődugj a fejét a vízből vagy sem..... nem más, mint az óriás angolna. Legalábbis semmilyen más óriás testű állat DNS mintáit nem lehetett beazonosítani a tóban.