Egyéb kategória

Szörnyeteg e a Loch Ness-i szörny?

A legújabb kutatások eredménye nyomán, most már tudhatjuk, hogy milyen állat a titokzatos Loch Nessi szörny.

vous - 2019.09.06.
Szörnyeteg e a Loch Ness-i szörny?

Eláruljuk azonnal a titkot, azonban van egy fontos kérdés. Akarjuk tudni az igazságot? Főleg, ha szörnyekről van szó, méginkább ha valamilyen régóta dédelgetett mítoszról.

loch-ness-189076_1280

loch-ness-189076_1280
Forrás:
pixabay

Talán az lenne az igazán helyes dolog, ha a titok titok maradna, a turisták, meg a helyiek is szájtátva lesnék a tó vizét, ugyanúgy, mint eddig. Ha a jegyesek ott, a titokzatos víz partján fogadnának örök esküt egymásnak, ha a gyerekek ott dönenék el, hogy ők bizony tudósok, biológusok bagy űrhajósok leszenk… egyszóval, ha egy titok jót eredményez, összehoz, izgalomban tart, jövővel kecsegtet, akkor lehet kár arról a titokról lerántani a leplet. Mert néha az igazság NEM SZÁMÍT. Az számít, amiért titok lett a titok. Hétpecsétes. Feltörhetetlen. Családokat összekovácsoló, generációkon át őrizgetett titok.

Manapság mindent tudni akarunk, úgy hisszük az élet történéseit  le kell mezteleníteni, megmagyarázzuk a meséket is…. ahelyett, hogy csak úgy szimplán mesélnénk. Keresünk, kutatunk, leleplezünk, kiderítünk, a föld alól is előkotorjuk a válaszokat. Vagy a víz mélyéről.

Pedig néha jobb lenne megőrizni a mítoszokat.

Szóval tudni akarjátok, valójában mi LEHET a Loch Ness-i szörny?

Igazán?

Nos a választ Új Zélandi kutatók adták meg. E szerint a szörny, akit lencsevére kaptak vagy sem, amely néha elődugj a fejét a vízből vagy sem….. nem más, mint az óriás angolna. Legalábbis semmilyen más óriás testű állat DNS mintáit nem lehetett beazonosítani a tóban.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.