olvasás

Engedjétek meg magatoknak azt, amire vágytok

Mikor mondtátok ki őszintén azt, amit valójában gondoltok? Mikor engedtétek meg magatoknak, hogy elárasszanak az érzések és kontroll nélkül mikor mutattátok ki azokat?

A legerősebb kontrollt magunk felett gyakoroljuk. Persze kell is némi önszabályozás, sokan élünk egymás közelében, nem lehet mindig úgy, ahogy mi szeretnénk, szabályokhoz kell alkalmazkodni, kell az is a túléléshez.

pihenes-nyugalom
pihenes-nyugalom
Forrás:
pexels.com

De….

De ez a kontroll a legtöbb esetben éppen magunkkal szemben túl szigorú. Magunknak nem engedünk meg szép dolgokat, mert mit szólnak majd mások. Mit szól az anyánk, az apánk, a sógornő, a kollégák.

Megbüntetnek majd érte, gondoljuk. Ha mással nem is, akkor azzal, hogy lazulnak a kapcsolatok. Majd nem leszünk a többiek számára annyira fontosak, vonzóak. Elérhetetlenné válnak azok, akiket szeretünk, akik fontosak nekünk. Magunkra maradunk, pedig csak ki akartunk törni a szigorú keretekből. Élni kicsit. Nevetni szabadon. Megtapasztalni, megtudni, mi van a falon túl.

Visszahúznak minket. Ha kiállunk a sorból, visszaráncigálnak vagy fellöknek. Megtaposnak.  – Így gondoljuk….

De ezek csak a mi hiedelmeink és félelmeink. A legtöbb esetben nem történik semmi. De tényleg semmi, ha lépünk, ha kiugrunk, ha szembemegyünk. Sokszor észre se veszik, és kiderül, nem is figyelnek (annyira) ránk. Máskor meg tetszik a bátorságunk. Jönnek utánunk. Akik meg elénk állnak…. ó ha tudnátok, milyen könnyű megkerülni őket, félretolni vagy levegőnek nézni.

A korlátok csak az agyunkban vannak, oda égtek be, de higgyétek el, kitörölhetőek onnan

Lépjetek ki onnan, ahol nem érzitek jól magatokat. Próbáljatok ki új ízeket. Próbálkozzatok. Ismerjétek meg saját végtelenségeteket. Higgyétek el, hogy amit szeretnétek, az teljesül, csak nagyon kell akarni. Tiszta szívvel kérni. Aztán megköszönni.

Minden jó itt van bennünk. Minden jó itt van körülöttünk. Vegyétek észre. Vessétek bele magatokat az ÉLETBE.

Most egy napra, később egy hétre, még később döntsetek úgy, hogy a jelenleginél JOBB, teljesebb, igazabb élet jár nektek.

Engedjétek meg magatoknak végre azt az életet, amit szerettetek volna élni.