Egyéb kategória

Voilá! Ezt a tíz dolgot teszi veled a sport!

A sport jobb, teljesebb életet kínál. De mégis, mitől jobb egy sportolónak? Íme, tíz dolog, amit a sport művel velünk, amitől jobb nekünk!

vous - 2021.03.17.
Voilá! Ezt a tíz dolgot teszi veled a sport!

.A sport vékonyabbá tesz

A szabadidős sportolás legnépszerűbb oka, hogy a kalóriafelhasználást és a zsírégetést növeljük. A több mozgáshoz több kalóriára van szükség, és ez fogyáshoz vezet. A nagy intenzitású tréningeknek emellett van egy „utóégető” hatásuk is, ugyanis ezen edzések növelik az anyagcsere gyorsaságát egy újabb zsírégető fázissal együtt.

a sport hatásai

a sport hatásai
Forrás:
sport4you

A sport jó emlékezetet biztosít, sőt, okossá tesz

Aki gyakran sportol, megtartja az emlékező tehetségét, sőt javítatni is tudja azt. Az ok: a mozgás az agy emlékezetért felelős részét felélénkíti, így ezen kulcsterületet folyamatosan ingerek érik. Emellett a sporttól az agy gyakrabban kap friss vért, ami elősegíti a gondolkodás javulását is.

A sport kedvet csinál a szexhez

A sportolóknak jobb a szex: heti háromszor negyvenöt perc mozgás növeli a kedvet és a libidót is. Jó vérellátás, mozgás, izgalom, a sportban minden benne van, ami a tesztoszteron-háztartás stabilan tartásához szükséges.

A sport feszessé tesz

A kötőszöveteink nagyon is alkalmazkodó szövetek. A mozgás hatására folyamatosan igénybe vesszük őket, így feszesebbé válnak, ahogy a bőrünk is. Köszönjünk el közösen a narancsbőrtől!

A cikk folytataását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek