Egyéb kategória

Vous Varrósuli – cipzár bevarrás egyszerűen

Új sorozatot indítottunk a múlt vasárnap oldalunkon, melyben partnerként a K3 Sewing Studio Blog tulajdonosa, Sármezei Kriszta segít nekünk, hogy hétről hétre át tudjunk adni nektek varrással, alkotással kapcsolatos tudnivalókat, tippeket.Most vasárnap cipzárt varrunk. Tartsatok velünk.

vous - 2019.09.15.
Vous Varrósuli – cipzár bevarrás egyszerűen

Ahogy Kriszta is fogalmaz a blogján, a cipzár az általában MUMUS a varróknak, és nem csak a kezdőknek. Pedig ezt is el lehet sajátítani. Képzeljétek el, amikor  a kedvenc farmeretekben tönkre megy a cipzár. Mi történik olyankor? Egy ideig rakjátok ide-oda, minden nap eszetekbe jut, hogy el kellene vinni majd varrónőhöz, aztán egy idő után elfeledkeztek ról. Dehogy viszitek (pedig vihetnétek!), inkább vesztek másik nadrágot. Pedig csak a rossz cipzárt kellett volna kibontani, az újat meg belavarrni. Pénzt spórolhatnátok, és persze kifejezetten környezetvédő hozzáállás, ha bevállaljátok a javítást, az adott ruhadarab kidobása helyett. 

Kriszta mutatja, hogyan:

"Emlékeztek, amikor a cipzárak fajtáit mutattam? Említettük, hogy van nyitott, és zárt. Illetve ezeknek is több variációja. Ennek megfelelően, rossz hír, hogy bevarrási variáció is többféle van. A jó hír az, hogy egyik sem túl nehéz. 

Tudom, hogy sokaknak, akik kezditek a varrást, a cipzár egy komoly mumus.  Előfordul, hogy nem is mertek belefogni cipzáras holmi megvarrásába, mondván, hogy az úgysem fog menni. Ezen szeretnék változtatni. Már rég tervezgettem egy cipzáras sorozat elkészítését is, így hát most vágjunk bele!

Először egy teljesen egyszerű módját mutatom a bevarrásnak."

Egyszerű-cipzár-bevarrás-2

Egyszerű-cipzár-bevarrás-2
Forrás:
K3sewingstudio blog

Maradva a maketteknél, előkészültem.

Egyszerű-cipzár-bevarrás-1

Egyszerű-cipzár-bevarrás-1
Forrás:
K3sewingstudio blog

"Látod a képen, hogy az anyag széle tisztázóval el lett szegve. Cipzár alatt én soha nem hagyok ép széleket, mert a mosásnál, használat közben bomlani fog. Hiába nem látszik, de roncsolódik az anyag. A megfelelő nyílást én mindig olyan hosszúra hagyom, hogy eltakarja a zárószemet. Nekem nem tetszik, ha az kilátszik.

A cipzárak bevarrása számomra két részből áll.

Rögzítés

Varrás

Rögzítés: 

Mielőtt bármit mutatnék…. a rögzítés nem kötelező! Ha elég magabiztos vagy már, vagy könnyen kezelhető az anyagod, vagy csak időt akarsz spórolni, akkor varrhatod a cipzárt úgy is, hogy csak odafogod az anyaghoz, és egyből tolod a gép alá. De ettől függetlenül megmutatom azt is, hogy én hogy rögzítek. 

A következő 9 képen sorban megnézheted, hogy miként raktam oda az anyagra a cipzárt, aztán hogyan gombostűztem, majd férceltem a helyére a húzózárat."

A cikk folytatását a sewingstudioblog.hu oldalán találjátok. Mindenképp kattintsatok át oda, mert nagyon részletes útmutatót kaptok a bevarrásról.

Ajánlott cikkek