Egyéb kategória

„Hogyan lehetne még ennél is jobb? „ – megismerkedtünk az Access Bars módszerrel

Sokadszorra találkozott a szemem a poszttal:  Access Bars. Nem tudom, miért hívott a szó, azt se tudtam, mit jelent, de erőt éreztem benne. Sokadszorra nem lapoztam tovább.

vous - 2019.09.21.
„Hogyan lehetne még ennél is jobb? „ – megismerkedtünk az Access Bars módszerrel

Akkor még úgy hittem, Niki (Zelend Niki ex újságíró, főszerkesztő, televíziós szerkesztő ex kollégám) talán nagyon is pontosan megfogalmazott közösségi kommunikációs üzenetei értek utol, most már tudom, más erők is működhettek. Valójában mindegy: felkeltette az érdeklődésem az Access Bars kezelés, így interjút kértem Nikitől. Interjú helyett lehetőséget kaptam egy próbára. Mert Niki saját tapasztalatból tudja, hogy a szavak helyett a közvetlen élmény sokkal többet ad.

Zelend Niki, Access Bars Facilitátor

Zelend Niki, Access Bars Facilitátor
Forrás:
Zelend Niki

Persze utána olvastam a módszernek, megtudom, a fej 32 pontjának érintésével a Bars kezelő tulajdonképpen „újraindítja a számítógépet”. Olyan, mint egy nagyszabású, de gyengéd tisztítóprogram, egy töredezés mentesítő program futtatása. De ez természetesen nem korlátozódik az agyra, ennél sokkal szélesebb és mélyebb módon hat: a teljes életünkre.

Újraprogramozható a módszer segítségével életünk számos területe, például:

  • ·         emberi kapcsolataink, legyen az szülő, gyerek, rokon, barát, kolléga
  • ·         párkapcsolataink
  • ·         egészségünk
  • ·         pénzügyeink (illetve az ahhoz fűződő gondolkodásunk)
  • ·         a teljes gondolkodásmódunk –korlátozó  hiedelmeink, szokásaink, ítélkezéseink

Mindezeken a területeken akár már egyetlen kezelés alatt történhet áttörés, de az is lehet, hogy  több kezelésre lesz szükség. Ezt azonban kizárólag mi magunk határozzuk meg – egyszerűen érezzük(vagy sem) a pozitív változást. Azt azonban előzetesen nem tudtam, hogy a kezelés közvetlenül is hozhat jó érzéseket, azonnali, „fájdalommentes” tisztulást. Niki oldaláról azért azt is megtudom, hogy Jeffrey L. Fannin neurológus szerint az Access Bars® kezelés  ugyanolyan pozitív hatással és eredménnyel van arra, aki kapja, mint amit haladó, több órát meditáló személyeknél tapasztalt korábban. Vagyis mérhető a hatás.

A legfontosabb kulcsszavak: a tudatosság és az éberség és a megengedés. Az Access-t a nagyobb tudatosság előmozdítására fejlesztették ki. E szemlélet szerint végtelen lények vagyunk, az életünk messze túlmutat a jelenlegi ÉN-en. E módszer abban segít, hogy kitörjünk a VÉGES gondolkodás korlátai közül, arra buzdít, hogy örökös kérdésben éljünk: „Hogyan lehet az életünk még ennél is jobb? Hogyan lehet bármi, akár MINDEN jobb?

Ellenállás, ítélkezés, lemondás, elvetés helyett a megengedés lehet az az elv, amely előre visz. Nem harcolunk – önmagunkkal sem, de elfogadunk, lemondás helyett pedig alkotunk. Mert képesek vagyunk az alkotásra – teremtésre- mindannyian.

És ettől kezdve az élményt osztom meg veletek:

„Nagyon pontosan érkezem, ez a kérés, igyekszem tiszteletben tartani. Rajtam kívül még három másik ember érkezik. Tanulni, ismerkedni szeretnének ők is a Bars módszerrel. Nikivel együtt 5 hasonló korú nő tölti be a teret. Negyvenesek. Mindannyian keresünk valamit – erőt, békét, elfogadást, gyógyulást és a tudást arra, hogy másokat gyógyítsunk. 5 nő, öt sors, öt kívánság. Niki hívott be minket abba a térbe, ahol már a belépéskor érzem, van energia. Nem csak a színek, a ragyogó napsárga fotel és puff, nem csak a türkiz kanapé léleknyugtató rezgései, nem csak az ablakon beáradó fény, vagy a kócos, leheletfinom rózsacsokor a vázában – mindez együtt hat, illetve a saját energiáink is megmozdultak.

Kellemes az érzés, kellemes a tudat, hogy nincs ellenszenv, nem méregetjük a másikat ellenségesen. Bár különbözőek vagyunk és eltérőek a személyes motivációink is, ugyanaz a cél. Egy olyan forrásból szeretnénk meríteni, ami közös. Mindannyiunké, de most a megfelelő eszközt adják a kezükbe a merítéshez. Az Access Bars-t.

A magam részéről azért elárulom, hogy mindig is imádtam a fejmasszázst. Egy sima hajfonogatásba is bele tudok kábulni, és tudtam, ha CSAK ennyit ad a mai nap, én már rendben leszek.

Még szép, hogy ennél sokkal intenzívebb élményt kaptam, adtam is

Kezdésként megnézünk egy rövid filmet magáról a kezelésről. A filmben a Bars módszer alapítója Gary Douglas és társa, Dr. Dain Heer segítségével ismerjük meg azokat a pontokat a fejen, amelyek alapján zajlik a tisztítás. E mellé kaptunk egy nagyon jól követhető szemléltető lapot. Így indul a tanulás.

Négy tanítvány, két adott, két kapott kezelés. Valahogy tudom, hogy nekem először adnom kell, bár az első pár percben nyilvánvalóvá vált, hogy azzal, akit kezelünk, egy energiakörre kerülünk – elmosódnak a határok, és az adás, az csak egy szó. Közös áramlás történik. Közös tisztítás.

Adni ugyanolyan csodás, mint kapni, ezt az Access előtt is tudtam, gyakoroltam is, de a kezelés óta visszavonhatatlanul magaménak érzem ezt a dolgot.

Adni jó:)

Adni jó:)
Forrás:
Zelend Niki

Fontos a fókuszálás, de nem lehet nem fókuszálni, mert a másik teste és a miénk is, ott, ahol nagy belső munka zajlik – jelez: megemelkedik az adott terület hőmérséklete, vagy szinte lüktet a terület, ahogy a mi kezünk is felmelegszik. Az első kezelés során akad néhány pont, ami szinte forróvá válik a kezem alatt fekvő társamnál. Amikor ezt gyengéden szóvá teszem, váratlanul megnyílik és feltárja gyerekkora sebeit. Olyan traumákról beszél, amelyek rengeteg elakadást hoztak az életébe, csalódásokat, önpusztító magatartásformákat, szomorúságot.

De nem csak a szavaival mesél, a kezemnek nyílik meg, adja át, engedi meg, az enyhülést adó érintést. Nem nagyon találom a megfelelő kifejezést az élményre, de talán a felszabadító a legközelebbi értelmű szavunk arra, amit érzek. És ezt, ennyire intenzíven és ennyire egyértelműen pozitív tartalommal sose éreztem még talán.

Ellibbenő fájdalmak

Tudom, hogy ott egy olyan mérgező élmény energiájától szabadul meg a társam, ami elillan, többé nem bántja, nem rombolja, nem árthat neki úgy, akkora erővel, ahogy addig.  Ha ezért kellett részt vennem abban a folyamatban, akkor tiszta lélekkel állítom: megérte. Már csak azért megérte.

Később helyet cserélünk, jönnek az én elakadásaim: gyerekkor nálam is, család, otthon, válás, idő, teremtés, kapcsolatok, pénz. Volt ahol érzem, sima ügy, „tiszta” a terep, más pontoknál szinte sistereg az energia. „

Niki az előzetes beszélgetésnél elmondta, hogy többféle reakció is lehet  a kezelés után. Általában nagy megkönnyebbülést, és feltöltődést érezhetünk. Én a magam részéről aznap este mérhetetlenül kimerültnek éreztem magam – fizikailag.  A vonaton el is aludtam, de a belső tér valóban erővel telt fel. És a figyelmem is változott. Éberebb lettem- felfigyelek arra, ha valaki vagy a mindennapok „próbára tesznek”. És egyébként jöttek is a próbák a következő napokban, a szokottnál nagyobb gyakorisággal. Lekéstem a vonatot, vagy késett a metró, nekem ugrott valaki egy csekélység miatt, nem jól adtak vissza a boltban, nem sikerült egy tervem, nem jött az ihlet, lenyomtak egy beszélgetésben, nem engedtek be valahova, ahol képviselnem kellett egy ügyet. Ilyesmik.  Egy helyen szó szerint utamat állták. Volt ilyen máskor is, gondolom, mindenki pont ugyanezeket a semmi kis kihívásokat nagyítja fel önmaga számára és stresszel rajta napokon át. Vagy engedi, hogy mindezek hatása „egybegyűrödjön” és aztán aláfekszik szenvedni.

hálózat

hálózat
Forrás:
pixabay

Én is így reagáltam a problémákra. Az Access óta azonban nem látom PROBLÉMÁNAK az elém sodort eseményeket, akkor sem, ha az először, látszólag negatív. Akkor sem, ha egyértelműen negatív. De felteszem magamnak a kérdést: „Hogyan lehetne ez ennél is jobb”. Cinizmus nélkül, tiszta szándékkal, megengedve magamnak, másnak is változást.

Hiszen a forrás közös, MINDANNYIAN ugyanabból az energiából létezünk, abból iszunk, abból eszünk, abból teremtünk. Abból adunk, abból kapunk. Oda térünk vissza. Közös. Össze vagyunk azzal kötve, ahogy egymással is. Mindenki mindenkivel, szorosan, eltéphetetlenül. Ezért nem mindegy, milyenek a kérdéseink és a válaszaink egymás, és önmagunk felé.

Ajánlott cikkek