Egyéb kategória

Jönnek a hűvösebb napok, kesztyű és mellény, alap a futáshoz.

Arról már írtunk, hogy a hidegebb napok közeledtével mire figyeljünk. De a megfelelő ruházatra időben kell készülni, nem árt előre beszerezni a fontosabb őszi futócuccokat.

vous - 2019.09.23.
Jönnek a hűvösebb napok, kesztyű és mellény, alap a futáshoz.

Sajnos a professzionális futóöltözékek terjedése lassabb ütemben nő idehaza, mint a futók száma. Pedig könnyen elveheti a lelkes amatőrök kedvét az aktív élettől egy didergős edzés, egy fázósra sikerült kocogás. Vannak olyan ruhadarabok, ami kevesebb ráfordítással nagyobb komfortérzetet ad, mint azt gondolnánk.

gear-2817559_1920

gear-2817559_1920
Forrás:
pixabay

A sapkáknak nem szentelnénk külön fejezetet a hidegebb napok közeledtével, mert nyáron pontosan olyan fontos viselet, mint télen. Főleg a versenyeken, naposabb időben szinte már kötelező a sapka viselése.

Viszont a kesztyűt általában csak télen veszik elő az emberek, keveseknek jut eszébe felvenni szeptember közepén, mikor két hete még majdnem 30 fokos melegben izzadtunk. Pedig nagyon sokat segíthet a hűvösebb napokon. Ha jól megfigyeljük az őszi és tavaszi nagy maratoni futóversenyeken száguldó kenyai versenyzőket, akkor láthatjuk az érdekességet. Atlétatrikó, kisnadrág van rajtuk, kevés fedett testrésszel, szinte csupaszon rohannak, de kesztyű van a kezükön. Nem babonából hordanak kesztyűt, így könnyebben melegen tartják magukat. A kézfejünk hűl ki először a hidegben, ezt célszerű melegíteni. Esetleg a karmelegítő is célszerű lehet, az is könnyen elpakolható mikor már bemelegedtünk.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek