Zabkeksz

Isteni keksz száraz kenyérből - ez az új kedvenc!

Keksz rengeteg dologból készülhet, de hogy száraz kenyér is felhasználható hozzá, az számunkra teljes újdonság volt, az eredmény pedig egészen meglepő: fantasztikusan finom, senki meg nem mondaná, kívül ropogós, belül puha, pofonegyszerű, és megmenthetjük vele a feleslegessé vált száraz kenyeret.

A kenyér lisztből készül, ahogy a sütemény is, tulajdonképpen nem is annyira meglepő, hogy a nedvességtartalmát elvesztő kenyér "lisztként" kerüljön felhasználásra, ha jobban belegondolunk. De hogy ilyen finom keksznek elkészítve, az egészen meglepő, és csak tojás, vaj, cukor és sütőpor kell hozzá, és az alapmassza bármivel gazdagítható, ízesíthető.

Isteni keksz száraz kenyérből
Isteni keksz száraz kenyérből
Forrás:
Depositphotos

Mivel minden háztartásban előfordul, hogy megmarad egy kis kenyér, ez egy szuper megoldás a feldolgozáshoz - a bundáskenyér, a kruton vagy a házi zsemlemorzsa mellett -, kívül finom ropogósra sül, belül finom puha, és ha nem áruljuk el, hogy maradékból készült, senki nem fogja kitalálni!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.