Forró csoki diétásan, ami kényeztető és finom

Majdnem forró csoki - kalóriaszegényebben

Ahogy rövidülnek és hűlnek a napok, egyre jobban esik egy forró és kényeztető, fűszeres és édes ital. A legtöbb ilyen kortyolgatnivalóval viszont az a baj, hogy könnyedén beillenek kalóriabombának is - de egy kis csalással és sok fűszerrel ezen változtathatunk.

Csokis és forró, de nem nevezhető klasszikus értelemben forró csokinak ez a melengető finomság, nem túl édes, viszont jó fűszeres, és csupa olyan ízesítő kerül bele, ami mind édes hatású, így kevés fehér csoki hozzáadásával sem hiányzik belőle plusz cukor. Az alapja növényi tej, ami sokkal soványabb, és kb. harmad annyi kalóriát tartalmaz, mint a tehéntej, emellett pedig csak fűszer és egy kevés fehér csoki van benne, ami azért teltebbé, krémesebbé és finomabbá teszi, mintha csak valamilyen édesítőt adnánk hozzá.

fuszeres-forro-ital-feher-csokival (1)
fuszeres-forro-ital-feher-csokival (1)
Forrás:
cookta.hu

Ahhoz, hogy a fűszerek íze kellően érvényesülhessen, érdemes legalább 10 percet takarékon főzni őket a tejben, így tudnak kioldódni és összesimulni, utána már csak egy gyors keverés a csokival, és tálalható is a kényeztető, illatos, forró ital.

Fűszeres forró ital fehér csokival

Hozzávalók 2 személynek:

5 dl (növényi) tej

5 dkg fehér csokoládé

1 rúd fahéj

1 csillagánizs

2-3 szem kardamom

2-3 szem szegfűszeg

1 teáskanál vanília-kivonat

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.