Lány

Ugye te nem vagy ilyen? 4 dolog, ami kiábrándítja a pasikat

Az van, hogy elindult a TV2-n egy napi sorozat, ami - meglepő, hogy ezt magyar viszonylatokban leírjuk - egész nézhető. Sőt, kifejezetten nézhető! És még szórakoztató is. Más műfaj, de minőségben, megvalósításban már-már az Aranyélet szintjén van. De ha azt vesszük, hogy a hazai sorozatgyártás legfényesebb csillaga a harmadik évadjára nem tudott akkorát domborítani, mint az elején, a "már-már" szókapcsolatot is elhagyhatjuk. Ha eddig nem lett volna egyértelmű, a Mintaapákról van szó. Lepörgettük az első heti részeket, és rajtamaradtunk. És a női karakterek adtak is egy nagyon jó ötletet: összeszedtük, mik azok a tulajdonságok, amiktől a pasik kiakadnak...

A sztori négy pasi, Tamás, Géza, Miki, illetve Szabi és vonzáskörzete köré épül:

  • Emma: Szabinál tanul, ügyvéd szeretne lenni
  • Petra: Miki idegesítő második felesége, aki épp most szül
  • Vera: Miki idegesítő első felesége, aki már kétszer szült
  • Klára: Géza, a tapló exfocista szimpatikus felesége
  • Linda: Tamás lányának imádni való óvónője

Azt, hogy ezeket a sorokat olvasod, leginkább a felsorolás első három szereplőjének köszönheted. Ők hárman testesítik meg mindazt, amitől a pasik 90 fokban indulnak el felfelé a térelválasztó elemeken. Nézzük, mik is ezek pontosan!

1. Emlékeztetés...

A pasik utáják, ha emlékeztetik őket arra, hogy az élet nevű játékban létezik egy bizonyos dolog, amit úgy hívnak, kötelesség. Emma folyamat traktálja Szabit a kötelező minimummal: hogy ugyan foglalkozzon már a saját gyerekével. A helyzeten nem segít, hogy a boldog apuka csak most tudta meg, hogy van egy óvodás kisfia... 

Az ő száluk állatorovosi lova azoknak a férfi-női kapcsolatoknak, ahol a pasi képtelen elvégezni még a legalapvetőbb dolgokat is, de úgy tesz, mintha ő lenne a legnagyobb király a világon.

Pedig a napnál is világosabb, hogy még a levegővétel is nehezére esne egyedül a srácnak. És természetesen nincs az a szituáció, ahol ne neki lenne igaza. 

Objektum doboz

2. Csillagok, csillagok...

Oké, az első pont tényleg idegesíti a pasikat, de ott legalább tudunk érvelni a női oldal mellett. Itt viszont szinte lehetetlen. Petra, Miki idegesítő második felesége a szülését is a csillagok állásához időzíti. Tudjátok, mi a legkomolyabb? Hogy 100%-ig biztosak vagyunk abban, hogy ilyen nők tényleg léteznek a valóságban.

Tuti, hogy nektek is van olyan ismerősötök, mint Petra. Addig meg sem mer reggel mozdulni, míg nem olvassa el a napi horoszkópot. Ismerős? 

Profi tipp tőlünk nektek: ha hisztek is az ezoterikus dolgokban, ezt pasik közelében sose hangoztassátok! Nem akarjátok tudni, mi fog történni...

Objektum doboz

3. Csak az új...

Ha valamit utál egy pasi, az a felesleges pénzszórás. Egy férfi képtelen felfogni, miért kell megvenni valamit drágábban, ha hozzá lehet jutni hasonló termékhez olcsóbban is. Ez megint Petra sara, akinél csak az új, fullos babakocsi jöhet szóba. Pedig a gyereknek aztán tényleg mindegy...

Sajnos férfiagy képtelen a funkcionalitás dimenziójánál árnyaltabb szempontok figyelembe vételére. 

És ahogy a Mintaapákból is kiderül: ha olyan csaj vagy, akinek csak az új, top kategóriás cuccok felelnek meg, valamilyen úton-módon át leszel verve. 

Objektum doboz

4. Csak én...

A sorozat központi konfliktusa Miki egyensúlyozása "régi" és "új" családja között. Szerencsétlen ember csak próbálna megfelelni, de úgy érzi, mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt. Egyébként ez a szituáció kiváló táptalaja a hazugságoknak. Csóró pali többet kamuzott egy hét alatt, mint Pinocchio egész életében. Ha bármikor hasonló helyzetbe kerültök, jusson eszetekbe ez a három karakter és az, hogy mindenkinek vannak korlátai, nem lehet tiétek az egész univerzum.

Objektum doboz

Ha érdekel a sorozat, kövesd a Mintaapák Facebook-oldalát, és nézd a TV2-t minden hétköznap 19:25-kor!