Egyéb kategória

Íme, az öt leginspirálóbb konyhatrend 2020-ból!

Meglátni és azonnal szerelembe esni: mindenki vágyik erre a földöntúli érzésre, és nem csak akkor, amikor élete párja a tét. A konyhák megszállottjai is pontosan tudják, hogy a keresés csak akkor ér véget, amikor megtaláltad az Igazit. Otthonod központi helyiségének megtervezéséhez azonban nem elég kizárólag az érzéseidre hagyatkozni, ismerned kell a legújabb trendeket és a szakértők tanácsait is.

vous - 2020.02.10.
Íme, az öt leginspirálóbb konyhatrend 2020-ból!

Márvány és természetes kő

Legyen szó munkapultról, padló- vagy falburkolatról: a márvány örök. Nemes és kifinomult felület, ami sosem megy ki a divatból. A carrarai márvány mellett a kvarc, gránit és más természetes felületek is jó alternatívák lehetnek a luxus hangulat megteremtéséhez. A különböző erezetek és színárnyalatok választéka igen széles, a klasszikusan szép felületet pedig keverhetjük, lazíthatjuk más anyagokkal és színekkel. Innovatív megoldás például a kőfurnér, amely egy sokféleképpen alkalmazható rugalmas és nyers hatású felület.

Tipp a profiktól: ha a pult meghosszabbításaként a konyha hátfalán is ugyanazt a burkolatot futtatod végig, azzal letisztult, kortárs megjelenést érhetsz el.

Márvány és természetes kő

Márvány és természetes kő

Színek, színek, színek

A fehér konyha, a márványhoz hasonlóan időtálló, továbbra is nagy népszerűségnek örvend, de aki szeretne merészebbre váltani, az feldobhatja otthona központi terét aktuális trendszínekkel. Idén a zöld szinte bármelyik árnyalatából választhatsz: a drámai és elegáns hangulatot kedvelőknek a mély, intenzív zöld árnyalatokat ajánljuk, a fenyőzöld, a petróleumzöld és a hűvösebb hamvaszöld árnyalatok pedig kortárs és időtálló megoldást jelentenek, emellett frissességet és nyugalmat árasztanak. A gazdag mélykék, a bordó, a terrakotta, az okkersárga a karakteresebb trendszínek közé tartoznak, de 2020-ban a meleg, föld árnyalatok, és a kifejező, lágy pasztellek, mint például a púderrózsaszín is előtérbe kerülnek. A kérdés csak az, hogy mivel viszünk színt a konyhába: a bútorokkal, a burkolattal vagy a gépekkel, berendezésekkel?

Tipp a profiktól: Kétségkívül az a legköltségkímélőbb, ha a kis- vagy nagy konyhai gépeket cseréled le. Szerencsére egyre szélesebb a választék, a különböző gyártók a trendeknek megfelelően dobnak piacra színes hűtőszekrényeket, sütőket vagy éppen kenyérpirítókat.

Színek

Színek

Vissza a természethez!

A fa hívogató és megnyugtató enteriőrt teremthet, időtlen és sokoldalú anyag, használd bátran a konyhában! Tökéletesen illeszkedik a természet ihlette lakberendezési trendekhez, a markáns faerezet pedig jól mutat a konyhabútorok, tárolók frontfelületein és egyéb berendezéseken is. Jó ötlet a fát egyéb, szintén nyers hatású anyagokkal kombinálni. A konyhatervezők előszeretettel ötvözik némi márvány, beton, pala, krómozott fém vagy akár bőr felületekkel, így a természetes összhatás mellett az indusztriális stílusjegyekről sem kell lemondani.

Tipp a profiktól: A konyhában használt felületek minősége kétségkívül az egyik legfontosabb szempont. A diófa jó választás lehet, hiszen gazdag, telt színével, finom erezetével és természetes hatásával elegáns megoldás.

Vissza a természethez!

Vissza a természethez!

Csak légiesen

Ha van elegendő tér hozzá, a modern konyhákból nem hiányozhat a konyhasziget, melynek újszerű, egyedi változata az úgynevezett „lebegő” sziget: szellősebben, nagyvonalúbban formálja a teret, és egyfajta építészeti megoldásként funkcionális kiegészítést nyújt az ételek előkészítéséhez, tárolásához. A praktikum és a vizuális élmény mellett közösségi helyként is szolgál a napi vagy alkalmi étkezésekhez, hiszen egyidejűleg tudsz főzni, miközben megoszthatjátok egymással az élményeiteket.

Csak légiesen!

Csak légiesen!

Diszkrét fogantyúk

Az egyszerűség jegyében továbbra is hódítanak a fogantyú nélküli bútorok a konyhában. Minél inkább rejtett, vonalas, letisztult a design, a tervezők annál inkább szeretnek eltekinteni ettől az apró kiegészítőtől. Tény, hogy az alig vagy egyáltalán nem látható, integrált nyitási megoldásoknak köszönhetően a bútorzat összképe nagyon egységes lesz, az innovatív rendszereknek köszönhetően pedig az ajtók – akár egy egyszerű nyomással – könnyedén nyílnak. Különböző formai megoldások létezek: ilyen a kerek, téglalap vagy a szekrény felső élébe bemarható fogantyú, amely a vízszintes tagoltságot erősíti.

Tipp a profiktól: Izgalmas választás, ha a fogantyú színe és a felülete megegyezik a konyhabútoréval, ezáltal beolvad, mégsem nem marad teljesen láthatatlan.

Diszkrét foganytúk

Diszkrét foganytúk

Végtelen inspiráció és szakértői segítség a konyhák szerelmeseinek

A konyha enteriőrjét uraló legfrissebb trendeket élőben is megnézheted február 28. és március 1. között a 2020-as Konyhakiállításon. A háromnapos rendezvényen olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még sosem! Feltérképezheted a hazai konyhabútor- és konyhadesign márkák legjavát, kipróbálhatod a legújabb konyhai kis- és nagygépeket, elmerülhetsz a legfrissebb trendekben, az egész napos konyhatervezési tanácsadás során pedig profi segítséget kaphatsz álomkonyhád életre keltéséhez. Ha építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutatsz, itt a helyed! Találd meg az Igazit a Budapest Sportarénában!

A részleteket keresd a www.konyhakiallitas.hu oldalon! 

Ajánlott cikkek