Egyéb kategória

Húsvéti FOODTEST akció – Tesztelj az egészségedért!

Használd ki a FOODTEST.HU Ételintolerancia Központ húsvéti akcióját, és 2020. április 13-ig (vagy a készlet erejéig) rendelj 20% kedvezménnyel FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatot biztonságos otthoni vagy laboratóriumi vérmintavétellel.

vous - 2020.04.09.
Húsvéti FOODTEST akció – Tesztelj az egészségedért!

Neked mit jelent az egészséged? Mit teszel annak megőrzése érdekében?

Tudtad, hogy a szakemberek, ha az egészség megőrzésről beszélnek, akkor második helyen említik az egészséges táplálkozást?

Te egészségesen étkezel?

Én azt válaszolnám, hogy a tőlem telhető módon igen. 

Miért gondolom így?

  • Mert gyakran eszem nyers zöldséget és gyümölcsöt
  • Naponta 2 liter ásványvizet iszom
  • Kevés telített (állati) zsírsavat fogyasztok
  • Havonta 2-3 alkalommal eszem halat
  • Kevesebb sót használok a főzéshez és az asztali ízesítéshez
  • Kerülöm az adalékanyagokat tartalmazó ételeket
  • Gyakran eszem teljes kiőrlésű gabona termékeket
  • Szinte soha nem járok gyorsétterembe, nem eszem szóját, nem iszom cukrozott üdítőt

Szinte csak egészségesnek hitt élelmiszert fogyasztottam, mégis napi problémát jelentett a puffadás, hasmenés, hasi és ízületi fájdalmak.

Még is mi lehet a megoldás?

Korábban már kiiktattam az étrendemből a glutént és a tejet, de ez sem volt elég. A problémáimmal háziorvosnál, gasztroenterológusnál, allergológusnál, belgyógyásznál és reumatológusnál is voltam.

Jó ideig gyógyszereket szedtem, többféle, nagyon erős tablettát írtak fel. De semmilyen bogyó nem segített a tünetek enyhítésében.

Lehet, hogy az egészségesnek hitt ételek okozzák a panaszaimat?

Azt sejtettem, hogy valamilyen intolerancia okozhatja a gondot, de melyik? Ha elkezdek összevissza diétázni, azzal többet ártok, mint használok, akkor még is hogyan derítsem ki, hogy mi okozza az elviselhetetlen tüneteimet?

Egy barátnőm javaslatára csináltattam egy ételintolerancia vizsgálatot, mely több mint 220 fajta élelmiszert vizsgált.

A számszerű eredmény világossá tette, mely élelmiszereket kell kerülnöm, a hozzá kapott ingyenes dietetikai tanácsadás pedig valódi iránymutatást adott az elhagyott élelmiszerek pótlásához.

Amikor a kezembe vettem a teszt eredményét, nagyon meglepődtem. A kukoricára, élesztőre, almára, olajbogyóra, fokhagymára nem gondoltam. Így most már ezek elhagyásával táplálkozom. 3 hónap alatt az ízületi és a hasi problémáim teljesen megszűntek.

Azóta, hogy a FOODTEST 200+ vizsgálaton voltam, utánaolvastam és kiderült, hogy a kukorica és a glutén is okozhat ízületi gyulladást. Nálam kezdődő autoimmun betegséget diagnosztizáltak az orvosok, de a diéta teljesen visszaszorította. Jelenleg teljesen tünetmentes vagyok. Mindenképp ajánlom a tesztet bárkinek, aki hasonló problémákkal küzd.

A fenti történet nagyon tanulságos. Az egészségedért egyedül csak te vagy a felelős. Ha valami a testednek nem jó, akkor jelez, de ezeket a jeleket észre kell venned. Ami ma csak egy piros apró pötty a kezeden, az holnapra már viszkető, égő folt lesz.

Nézd meg Burján Szafi harcát az ételintoleranciával:

Objektum doboz

TUDTAD?

Az ételintolerancia számos tünet formájában jelentkezhet. Leggyakoribbak a tápcsatorna zavarai, mint hasmenés, székrekedés, haspuffadás, hasi görcsök, hasi fájdalom, bélgyulladás, de jelentkezhet központi idegrendszeri panaszok – például álmatlanság vagy krónikus fejfájás –, bőrproblémák – például ekcéma vagy pattanás –, de akár ízületi gyulladás vagy krónikus hörghurut is.

Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja – a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítsa, majd azok kizárása étrendünkből. Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszerek felmérésének gyors és praktikus módja az ételintolerancia vizsgálat.

Kedvezmény

Használd ki a FOODTEST.HU Ételintolerancia Központ húsvéti akcióját, és 2020. április 13-ig (vagy a készlet erejéig) rendelj 20% kedvezménnyel FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatot biztonságos otthoni vagy laboratóriumi vérmintavétellel.

Kattints a részletekért!

Címkék: #egészségtudatos
Ajánlott cikkek