Egyéb kategória

4 plasztikai sebész most elárulja, mit gondol a plasztikai műtétekről!

Sokan úgy gondolnak a plasztikai sebészetre, hogy ezek a műtétek csupán a szépség elérését hivatottak szolgálni. Pedig a plasztikai sebészek által elvégzett beavatkozások ennél sokkal többet jelentenek. A Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet négy plasztikai sebésze elárulta, miért szeretik a hivatásukat.

vous - 2020.10.12.
4 plasztikai sebész most elárulja, mit gondol a plasztikai műtétekről!

A plasztikai sebészet sokaknak a boldog életet hozza el

Vannak, akik csak legyintenek, ha azt hallják valakitől, hogy egy plasztikai műtét után visszanyerte az önbizalmát és az önértékelését. Pedig akár egy aprónak tűnő korrekció is boldogabbá teheti az embert, ha addigi életében épp azzal a testrészével volt elégedetlen, vagy épp miatta érte bármilyen negatív élmény, gondoljunk csak például az elálló fülekre.

BPPI_10000_Portre_MI_A4

A páciensek elégedettsége motivációt ad

"A plasztika nem pusztán arra hivatott, hogy a kontúrt és az énképet javítsa, legalább ugyanannyi százalékban pozitívan hat pszichés irányba is a betegnél. A páciensek, ha a műtéti eredménnyel elégedettek és látom rajtuk, hogy a műtét utáni első kontrollra más emberként érkeznek, mint akik előtte voltak, ez mindig motiválja az embert; visszaadni egy olyan életkvalitást, önbizalmat, ami előtte nem volt."

– vallja dr. Molnár István plasztikai sebész.

A plasztikai sebészet visszaállítja a sérült test tökéletességét

A plasztikai sebészet nem csak a fiatalság megőrzéséről és a szép idomok vagy ránctalanabb arc eléréséről szól. Vannak, akik olyan súlyos betegségen esnek át, amelynek kezelése-gyógyítása eltorzítja a testüket. Számukra a rekonstrukció nyújt vigaszt és megoldást. Ezek az esetek azonban a sebészek számára is emlékezetesek.

Dr. Molnár Béla Ákos, plasztikai sebész, Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet

Sokaknak a rekonstrukció nyújt vigaszt

"18 éves lánytestvérek emlődaganat miatt elvesztették a mellüket és akkor értettem meg, hogy mennyire fontos a rekonstrukció és mennyire szörnyű dolog 18 éves gyerekként egy ilyen komoly betegséggel találkozni. Az ő mellrekonstrukciójuk volt számomra az egyik legmegrázóbb, felkavaróbb, de szerencsére ez sikeres rekonstrukció volt."

– árulta el dr. Molnár Béla Ákos a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze.

A plasztikai sebészet nem csupán a műtétről szól

Egy jó plasztikai sebész nemcsak megvalósítja a páciens kérését, de egy kicsit pszichológus is. Sokan ugyanis attól tartanak, hogy valami baj történik a plasztikai műtétjük alatt vagy után, ami a későbbiekben problémát okozhat. Ezen a félelmen azonban a jó plasztikai sebész segít túllendülni, méghozzá a legegyszerűbb módon.

Dr. Sobor György, plasztikai sebész, Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet

Egy jó plasztikai sebész kicsit pszichológus is

"Korrekt tájékoztatást kell nyújtani. Nemcsak addig kell foglalkozni a pácienssel, amíg a kasszához megy, hanem utána is kell foglalkozni a problémájával"  

– tudtuk meg dr. Sobor György plasztikai sebésztől, aki a kreativitás egyfajta kiélésének tartja a szakmáját.

A plasztikai sebészet nem rutin beavatkozások sora

Akadnak, akik hajlamosak úgy gondolni a plasztikai sebészetre, mint futószalagon végzett műtétekre, ahol a sebészek rutinszerűen ültetnek be mellimplantátumokat vagy szabnak át orrokat. Az igazság azonban az, hogy a plasztikai műtétek komoly kihívások elé állítják a szakembereket!

Dr. Gacs János, plasztikai sebész, Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet

A plasztikai műtétek komoly kihívások elé állítják a szakembereket!

"A legnagyobb szakmai kihívás számomra az volt, mikor egy 70 kilógrammot fogyott emberből, sorozatműtéttel elégedett pácienst faragtunk. Ezen kívül szakmai kihívást jelentenek a hosszabb vagy összetettebb beavatkozások is, például volt olyan, amikor egy arcplasztika műtétem 3,5 órás volt."

 – mondta el dr. Gacs János plasztikai sebész, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet szakorvosa.

Ajánlott cikkek