Egyéb kategória

Ha találkoznál tinédzser önmagaddal, mit mondanál neki?

Biztosan sokan elgondolkodtatok már azon, hogy mit csináltatok volna másképp a múltban. Mit mondtatok volna, és mit nem. Mi az, amit bárcsak megtettetek volna akkor, és mi az, amit a mai napig bántok. Sokszor elképzelem, ahogy előttem áll a tizenéves énem, és beszélek hozzá.

vous - 2021.07.24.
Ha találkoznál tinédzser önmagaddal, mit mondanál neki?

Elsőként elmondanám neki, hogy ne marcangolja magát, gyönyörű úgy, ahogy van. Nem kell folyton követni a trendeket, és lemásolni a többi lány stílusát. Ha a tanga nem neked való, akkor hagyjad a fenébe. A tested sose szégyelld, még ha a fiúk észre is veszik a változásokat rajta, és folyton ezen pörögnek, ne érezd, hogy ez szégyenletes, és el kell bújnod a világ elől. Az emberek éretlenek tudnak lenni ilyen fiatalon…

Tudom, hogy sokszor nehéz, és úgy érzed, senki sincs melletted. Sajnos lesznek még ilyen napok, nem is egy. De azt is tudom, hogy mennyire erős vagy, a legerősebb, akit ismerek. Mindig lerázod magadról a nehéz időszakot, és újra mosolyogsz. Hihetetlen terheket vagy képes vinni, és nemcsak a sajátod, hanem másokét is. Mindenkinek van helye a szívedben, és sosem fogy el a kedvességed, kérlek, ezt sose felejtsd el, különösen azokon a nehéz napokon.

Örülnék, ha leszoknál az önhibáztatásról… Képzeld, vannak hűtlen pasik, és érdekbarátok. Ne mindig magadban keresd a hibát. Rengeteg olyan ember van a világon, aki csak egy kicsit belép az életed ajtaján, megtörli a lábát, majd távozik. Miközben porolod a koszos lábtörlőt, ne gondolkodj azon, mit csináltál rosszul, mivel bántottad meg őket. Néha megtörténik ilyen is, és ez nem a Te hibád. Fogadd el!

Forrás:
iStock

Fogadd el azt is, hogy nem mindenkit tudsz megmenteni. Tudom, hogy jót szeretnél, és változást hozni fiatal lelkeddel a sötét világba, de sajnos nem tudsz mindenkit elérni. Vannak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak megváltozni, és ezt el kell fogadnod.

Fiatal vagy. Élj a lehetőségekkel, és merj hibázni! Bátran vágj neki az ösvénynek, ismerd meg a buktatóit, és a csapdáit, tanuld meg, hogy mikor kell letérned róla, és meddig mehetsz el. Ezekből a tapasztalatokból tudsz építkezni, és tanulni.

És tudod mit? Merj nemet mondani! Nem kell mindenkinek megfelelned, és stresszelned azon, hogy ki, mit gondol rólad. Ne állíts fel magas elvárásokat magad elé, amit lehetetlen teljesíteni! Sokkal könnyebb, és boldogabb életet élhetsz, ha most megtanulod kimondani: Nem. Ez nem kudarc, hanem választás, mert van választásod nemet mondani…

Legutoljára pedig azt mondanám annak az élénk tekintetű, fiatal énemnek, hogy köszönöm. Köszönöm, hogy nem adtad fel, amikor más már nem bírta volna. Köszönöm, hogy kedves maradtál, amikor a világ nem. Köszönöm, hogy legyőzted az élet akadályait, és elérhettem ide. Alig várom, hogy a jövőbeli énem, velem is leüljön egy beszélgetésre tíz év múlva…

Halász Kata

Ajánlott cikkek