Egyéb kategória

Így ébredj minden nap ha szép akarsz lenni

A reggeli indítást sokan elképzelhetetlennek tartják kávé nélkül. A testnek valóban szüksége van egy a bizonyos löketre az anyagcsere beindításához. Összeszedtünk néhány energetizáló, méregtelenítő hatású reggeli italt, melyek hozzájárulnak, hogy a napod jól induljon, ezért érdemes átgondolnod, hogy a kávédat esetleg lecseréld ezekre.

vous - 2021.08.14.
Így ébredj minden nap ha szép akarsz lenni

Meleg limonádé

21 napos tisztító kúraként alkalmazható és nevében a recept: tulajdonképpen egy hagyományos – cukor nélküli – limonádéról van szó, amelynek alapja azonban nem hideg – pláne nem jeges – hanem langyos, mondjuk test hőmérsékletű víz. 4 deciliternyibe csavarjuk egy fél citrom levét és azt kortyolgassuk még reggeli előtt. A víz tisztít, a citrom leve lúgosít, a langyos víz pedig – a hideggel ellentétben – nem von el energiát a szervezettől, ebből adódik az ital pozitív hatása.

Dinnyelé

Sokkal intenzívebb íze miatt sokak számára talán vonzóbb a meleg nyári esték üdítő italaként is ajánlható, szintén tisztító hatású dinnye-uborka kombó. Reggeli előtt is egészséges! Alapja néhány szelet görögdinnye, 2-3 feldarabolt uborka, némi citromlé, mentalevél és persze tiszta víz. Mindezek összeturmixolva remek hatással vannak a májunkra, főképp az ammónia tartalmú, mérgező hatású anyagok eltávolításában segítenek, miközben emelik energiaszintünket.

Zöld tea

Élvezetes és egészséges reggeli ital. Ázsiában már évezredek óta használják és élvezik jótékony hatását. Citrusfélékkel keverve felerősítik egymás méregtelenítő hatását és nagy mennyiségben juttatnak antioxidánsokat a szervezetünkbe. Felgyorsítja az anyagcserét ezért különösen a méregtelenítést korábban elhanyagolók számára javallott akár napi többszöri fogyasztása is.

Trópusi juice

Az előbbieknél különlegesebb, nem mindig és nem mindenki számára elérhető reggeli ital a trópusi gyümölcs turmix. Mangó és ananász keverésével készíthető és remek társunk, intenzív antioxidáns bomba lehet a szabad gyökök elleni küzdelemben. Tisztító hatása mellett, vitaminokban és rostokban gazdag, rendkívül tápláló és energetizáló hatású is. Már egy hét után érzékelhetően pozitív változásokat tapasztalhatun mindennapos fogyasztása esetén.

Zöld turmix

Kevesen szeretik ételként fogyasztani az egyébként rendkívül egészséges, lédús és tisztító hatású zöld leveleket, mint a spenót, búzafű és társaik. Összeturmixolva, vitamindús zöld juice formájában mindjárt könnyebben lecsúszik egy-egy adag ezekből az antioxidáns bombákból.Uborkával, kis mézzel és citrommal vegyítve máris ízletes frissítő reggelivé válnak az első ránézésre nem túl ínycsiklandó falatok. Ezek a növények fontos szerepet játszanak szervezetünk vízháztartásának rendben tartásában. Hatásuk a bőrünk felszínén is látszik – különösen nyáron fontos fogyasztásukkal biztosítani, hogy ne száradjon ki, ne ráncosodjon testünk felszíne.

Ajánlott cikkek