Egyéb kategória

Láthatatlan kötelék, ami örökké tart – Ilyen a lánytestvérek élete

"Megint elvetted a kedvenc felsőmet? Megmondalak anyának! Megcsinálod estére a hajam?" - Ha ismerősek ezek a mondatok és felelevenedik benned néhány jelenet, akkor bizonyára neked is van legalább egy lánytestvéred, és jól tudjuk, ez mit jelent: barátságot, ami egy életen át végigkísér.

vous - 2021.02.08.
Láthatatlan kötelék, ami örökké tart – Ilyen a lánytestvérek élete

Természetesen vannak időszakok, amikor egymás agyára mentek, köszönhetően az eltűnt, kedvenc ruhadaraboknak vagy a rengeteg piszkálódásnak, de a nap végére, mégiscsak a testvéred marad…

Nem mondom, hogy akinek nincs lánytestvére nem értheti meg az igaz barátságot, mert tudjuk, hogy a legjobb barát a családon kívül is megtalálható, de a testvérek között mégis ott van egy láthatatlan kötelék, ami örökre összeköti őket.

Forrás:
Pixabay

Jómagam két lánytestvérrel nőttem fel, középső gyerekként, és elmondhatom nélkülük nem lennék az, aki ma vagyok. Nem állítom, hogy nem voltak napok, amikor ne kívántuk volna, hogy bárcsak egykék lennénk, főleg miután gyerekként bunyóztunk, mert a másiknak nem volt igaza, vagy nem volt türelmünk egymáshoz. Azonban ott vannak azok a pillanatok, amelyek minden felett állnak. A családi veszekedések utáni menedék, amit egymásnak nyújtunk. A vigasztalás egy szakítás után vagy egy igazi önbizalom löket, amit csak ő adhat meg neked, mert tetőtől talpig ismer. Látja benned a fényt, a legsötétebb óráidban is, és megbocsát, bármilyen sértettséget vétettél ellene, mert önzetlenül szeret.

Egy ajtó alatt átcsúsztatott bocsánatkérő levél, egy hosszú nap utáni ölelés, egy közös sorozat utáni rajongás vagy éppen egy közös kis titok, ami minden egyes alkalommal szorosabbra fűzte a szövetséget. A testvér az a barát, aki nem fog otthagyni egy pasi miatt, és tényleg érdekli, hogy mi a problémád, mert sajátjaként kezeli. Nem haragszik, ha a fájó igazat mondod, mert mástól nehezebb elviselni azt. Alibi kell? – megteremti. Kerülsz valakit? – elrejt téged. Megbántottak? – visszaüt. Mindig kérdés nélkül teszi…

Vannak napok, amikor talán senkinek a társaságára sem vágysz, elbújsz a saját kis világodba, de biztosra veheted, hogy ő eljön, és minden alkalommal, amikor ezt megteszi, elvisz egy kis terhet a válladról, hogy megkönnyítse a lelked. Éppen ezért, hálás vagyok minden apró vitáért, elejtett könnycseppért, és emlékezetes pillanatért, amit velük tölthetek. A barátaimmal, akik örökké velem maradnak.

Halász Kata

Ajánlott cikkek