Egyéb kategória

Útmutató a női karóra vásárláshoz

Egy karóra rengeteg mindent elmond rólunk. Egyes eseményekre kidomborít(hat)ja személyiségünk egyes jegyeit: legyen szó elegáns, sportos, üzleties, flörtölő, bájos, stb. oldalunkról. De ez nem minden: egyesek egészen odáig mennek, hogy egy hölgy alapvető személyiségjegyeit is ki tudják olvasni egy karórából. Hogy ez tényleg így van-e, az lehet, hogy csak másodlagos, ha ezt fontos emberek gondolják így. A női karóra tehát mindenképp több, mint egy eszköz, amivel megtudhatjuk a pontos időt. Nem meglepetés tehát, hogy több szempontot is érdemes figyelembe venned egy női karóra vásárlásánál.

vous - 2021.02.25.
Útmutató a női karóra vásárláshoz

Nézzünk néhány népszerű márkát!

Sok hölgy rendkívül élvezi a (karóra) kiválasztását és megvételét: nekik azt ajánljuk, hogy minden alkalomhoz érdemes lehet a leginkább megfelelőt megtalálni: a modern, sportos, elegáns, luxusórák között válogathatunk a Michael Kors, a Guess, a Gant, a Tommy Hilfiger női karórái között (ezek kitűnően passzolhatnak Guess vagy Hilfiger ruháinkhoz is).

De ha nem engedhetjük meg magunknak a több karórát és / vagy nem élvezzük a vásárlás folyamatát, esetleg környezettudatos vagy más indíttatásból úgy döntünk, hogy csak egy karórát szeretnénk, egy elegáns Daniel Wellington karóra is jó megoldás lehet: ez szinte mindenhez illik.

De ha például te is azok közé tartozol, akik nyárra formába szeretnék szedni magukat, akkor érdemesebb a sportos karórák közül válogatnod.

Milyen árakban gondolkodjunk?

A karórák ára, többek között azért, mert státuszszimbólumként is fontos divat kiegészítők sokak számára, a csillagos égig kúszhat fel. Itt egyébként nem esünk túlzásokba.

A világ legdrágább órája egy 201 karátos Chopard, amelynek ára 25 millió dollár.

Ez már forintban is elég szép summa lenne, egy budapesti kisebb lakás vagy egy vidéki ház ára, míg egy dollár jelenleg 300 Ft körül mozog. Tehát igen, 300 lakás vagy ház áráról beszélünk, amit fel tudunk tenni a csuklónkra: 7,4 milliárd forintról beszélünk… Ez még a leggazdagabb magyarok teljes vagyonának is több mint 1%-a jelenleg!

A 25 millió dolláros Chopard karóra

A 25 millió dolláros Chopard karóra
Forrás:
autoevolution.com

De természetesen nem minden női karóra ára van a fellegekben. Ha jártunk már piacon, vagy láttunk már olcsó hirdetéseket, tudjuk, hogy a legolcsóbb darabok már egy-két ezer forintért is csuklónkat díszíthetik. De mint minden terméknél (különösen, ahol hosszabb távra tervezünk és fontos a tartósság), a karóráknál sem a legolcsóbb termékek szoktak a legjobbak lenni.

Nézzünk néhány árat a középkategóriából!

A Timestore.hu női karóra árai

Különböző óraszaküzletek különböző árkategóriás termékeket forgalmaznak. A Timestore-nál a legolcsóbb női karórák 10.000 Ft környékén kezdődnek, de sokszor találunk kedvezményeket, így van, hogy 7-8.000 Ft alatt is böngészhetünk.

A skála másik oldalán itt 100.000 Ft feletti árakat találunk, jelenleg a legdrágább modellek a Jacques Lemans Classic és a Suunto Sparta Ultra Stealth: mindkettő 300.000 Ft feletti áron kapható.

Női karórából egyébként itt óriási a választék, több mint 1000 különböző modell érhető el.

Ajánlott cikkek