Egyéb kategória

Még mindig nem oké, hogy később vállalunk gyereket?

Egyszer volt, hol nem volt…még nem akarok esti meséket olvasni. Rendben van ez így? Rendben! Mások is így gondolják? Úgy tűnik nem. És szeretik felemlegetni? De még mennyire!

vous - 2021.02.26.
Még mindig nem oké, hogy később vállalunk gyereket?

Valahogy, amint betöltjük a 25-öt egyre sűrűbben jön az a bizonyos kérdés: na, és mikor lesz baba? Ha pedig a válasz nem tetszik nekik, jön a jó öreg biológia óra.

Akkor jobb, ha tisztába tesszük (nem a babát) a témát!

Mindig beleesek abba a naivitásba, hogy mára már elfogadott, hogy később akarok gyereket vállalni, és előbb szeretnék karriert építeni, vagy esetleg egy házat, amibe elfér egy gyerek, és beteljesíteni önmagam. Aztán jön egy családi összejövetel, ahol a rokonok körbefognak, a hasamat kémlelik, én pedig megnyugtatom őket, hogy jó volt a mama főztje, még nincs úton a baba. Mostanság már nemcsak a család, de régi ismerősök is szeretik bedobni a semmiből ezt a kérdést. Az ember egy idő után kezdi megunni…

Jól tudom, hogy sokan fiatalon szeretnének megházasodni és családot alapítani, de ott vannak azok is, akik még nem tartanak itt. Miért kell még mindig azt éreztetni, hogy le vagyunk maradva? Teljesen rendben van, ha valaki családos ember és minél előbb akar gyereket, de miért ítéljük el, ha valaki mindezt később szeretné? Hidd el, nem fogja magát meggondolni valaki, csak mert a képébe nyomod a gyerekeid fotóját mondván:

Velük teljesedtem ki! Szülőnek lenni a legjobb dolog a világon!

Gratulálok! Minden tiszteletem a szülőké! De én még nem vagyok az, ezért nem kell pálcát törni felettem.

Nem is értem miért kell erőltetni… Talán jobb lenne, ha most belevágnék és majd a gyerekemre tukmálnám a hangszereket, mert nem volt alkalmam megtanulni játszani? Vagy beiratom őket színjátszóra, mert belőlem sose lett színész?

A legjobb rész, amikor még jól ki is vesézik a választ.

Miért nem vállalsz most gyereket, vagy nem is akarsz? Nem 40 évesen kéne szülni…

Bárcsak kicsit elgondolkodnának azok az emberek, akik ezekkel a kérdésekkel rohanják le a másikat. Néha azt sem tudja az ember, mit feleljen. Honnan tudod, hogy nem próbálkoznak már évek óta a párjával? Nem gondolod, hogy inkább felelősségteljes döntést hoz, mert még nem áll készen sem érzelmileg, sem anyagilag egy ekkora feladathoz? És igen, a legtöbben szeretnénk gyereket, de még nem most

Ha az én esetemet nézzük, egyet nyugodtan megkérdezhetnek azok az emberek, akiknek már-már ez a mániája. Hogy miért döntöttem így? A válasz egyszerű. Mert már most szeretem annyira őt, hogy várok… Szeretném, ha akkor jönne, amikor igazán akarom őt, és meg tudok adni neki mindent. Azért akarom szeretni őt, amilyen, nem azért amilyenné én sose válhattam. Megfelel a válaszom?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.