Egyéb kategória

Öregedés elleni csodaszer nőknek? Létezik!

Te hogy érzed magad, mikor reggelente a tükörbe nézel? Fiatalkorunkban legtöbbször öröm belenézni, hiszen arcunk kisimult, üde. Majd megjelennek az első apró ráncok. Efelett talán még könnyedén szemet is tudunk hunyni. Ám sajnos eljön az idő, amikor ezek az apró kis ráncok kezdenek pimaszabbá válni, és egyre több lesz belőlük. Egy bizonyos életkor felett pedig a nők többsége már komoly háborút folytat az öregedés látható jelei ellen, reménykedve, hogy megnyerik a harcot. Több-kevesebb sikerrel…

vous - 2021.05.17.
Öregedés elleni csodaszer nőknek? Létezik!

Ennek oka az, hogy az idő előrehaladtával a szervezet kevésbé tudja előállítani a fiatalos, feszes bőrhöz szükséges fehérjéket. 25 éves kor után pedig ez a mennyiség drasztikusan csökken! A bőrünk megkezdi öregedési folyamatait, mégha szemmel látható jelei csak később is mutatkoznak. Csökken a bőr tömörsége, elkezd enyhén ereszkedni, az apró ráncok pedig folyamatosan mélyülnek.

Az öregedés sajnos természetes és elkerülhetetlen folyamat. Két dolgot tehetsz. Vagy beletörődsz, vagy a lehető leginkább megpróbálod kitolni a szemet szúró változások bekövetkezését.

Te is inkább az utóbbi mellett voksolsz, ugye? Akkor fontos tudnod, hogy mi befolyásolja az öregedési tényezőket. Megfelelő táplálkozás, rendszeres testmozgás, minőségi alvás, folyamatos bőrápolás. Ezekkel akár évekkel is tudod késleltetni a folyamatok látható jeleit. És persze ne feledkezzünk meg az egyik legfontosabbról, a víz- és vitaminbevitelről sem, amelyek a bőr feszes struktúrájának alapjai.

De miért ennyire fontos? Mert a bőr középső rétegében, azaz az irharétegben találhatók a rugalmasságért és tartásért felelős szálak, a kollagén szálak, az elasztin szálakkal összekapcsolódva. Ahhoz, hogy a bőrt rugalmasan és hidratáltan tudják tartani, megfelelő mennyiségű vízre van szükségük. Ez az oka, hogy ennyire fontos a víz és kollagén remek párosa. Nekik köszönhetjük a fiatalos, hidratált bőrünket!

Forrás:
hairboom.hu

Oké, de mi is pontosan a kollagén? Lényegében egy olyan strukturális fehérje, amely a bőrünk 75-80%-át teszi ki. Ez felelős a bőrünk feszességéért, rugalmasságáért. Szerencsére a kollagént a szervezetünk is képes előállítani. A probléma akkor kezdődik, amikor a kor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb kollagént állít elő. Ijesztő adat, de sajnos igaz: a 20-as éveink közepétől a bőr kb. 1% kollagént veszít évente.

De akkor hogyan csökkenthetjük a kollagén-veszteséget?

Ennek csupán egy módja van: igyekeznünk kell pótolni az elvesztett kollagént. Óriásmolekula lévén, a bőrön keresztül nem szívódik fel, így csak táplálékkal vagy táplálék-kiegészítővel lehet pótolni.

Talán a legtöbben már hallottatok a kollagénről és annak a bőrre gyakorolt pozitív hatásairól.  De komolyabban miért is ásnánk bele magunkat a témába a húszas-harmincas éveinkben? Sajnos valójában csak akkor kezdünk el a dologgal igazán foglalkozni, amikor már a saját bőrünkön tapasztaljuk a nem kívánt változásokat.

A jó hír az, hogy igaz, amit a kollagénről hallunk: A nők tényleges csodaszere!

Tehát választhatjuk a jól bevált csontlevest, kocsonyát, vagy a tojást, algát, tőkehalat, amikor a kollagén szintünket szeretnénk növelni. A másik alternatíva, amely lényegesen egyszerűbb és tisztább megoldást kínál: a hidrolizált kollagén fogyasztása. Ez sokkal könnyebben emészthető és kiváló hasznosulást is biztosít.

A kollagén tartalmú étrend-kiegészítők között azonban jelentős minőségbeli és összetételbeli különbségek vannak, ezért mindenképp érdemes szakemberek által megalkotott terméket választanunk!

Az öregedés látható jeleinek ellenszere

Tengeri halkollagén. Az egyik legkedveltebb megoldás a kiemelkedő eredményeinek és kiváló minőségének köszönhetően. Kis molekulamérete lévén könnyebben emészthető, mint más forrásból származó társai, biohasznosulása pedig jelentősen jobb, ezért a szervezet magasabb arányban tudja kamatoztatni a sejtmegújító és öregedésgátló tulajdonságait. Ez is az oka, hogy a halkollagén a legdrágább kollagének egyike.

Ne felejtsd el a kollagén pótlás egyik alapszabályát! C-vitamint mindenképpen fogyassz mellé, ugyanis a kollagénszintézist ez stimulálja, beépülését segíti, ezért együtt képesek a leghatékonyabb eredményt elérni. A szintén anti-aging hatású hialuronsav tovább erősíti a kollagén hatását és segíti annak beépülését is.

Forrás:
hairboom.hu

Rengeteg termék közül választhatsz, de adunk számodra egy biztos tippet. A HAIRBOOM frissen piacra került kollagénje több szempontból is különleges. Gyógyszerész csapat áll a termékfejlesztés mögött, akik már a hamar közkedveltté váló hajvitaminjukkal is bebizonyították, hogy értik a dolgukat! A kollagén italporuk a Beauty drink nevet kapta, ami a fent leírtak mindegyikében helyt áll. 100%-ban Naticol® tengeri halkollagénból készül, és az elengedhetetlen hialuronsav és C-vitamin páros is megjelenik benne.

Valószínűleg Te is ittál már úgy kollagént, hogy közben az orrodat befogtad a szörnyű, kellemetlen szag és íz miatt. Na, itt erre nem lesz szükség! Megkóstoltuk és egy biztos: nem véletlenül kínálják íz és illat garanciával a HAIRBOOM Beauty drinket. Isteni málna ízű és illatú, emellett cukormentes is!

Forrás:
hairboom.hu
Ajánlott cikkek