Test

Tíz gyógynövény, amitől jobb lesz az életed

A tudatos táplálkozás elengedhetetlen részét képzik a gyógynövények. Ezek a srácok többek egyszerű köretnél, megtöltik az ételeket friss ízekkel, ami pedig hab a tortán: rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaznak. Vegyünk sorra párat!

vous - 2021.07.09.
Tíz gyógynövény, amitől jobb lesz az életed

Bazsalikom

Ez a nyári növény rengeteg rozmaringsavat tartalmaz, melynek gyulladáscsökkentő hatása megelőzheti szívbetegségek kialakulását. Mozzarellával és paradicsommal kiváló.

Metélőhagyma

A hagyma és a fokhagyma kifinomult unokatestvére, aki rengeteg kvercetint tartalmaz. Daganatos megbetegedésekkel is képes felvenni a harcot. Ecetes krumplisalátára szórva nyújt valódi élményt.

Koriander

Utálhatod, szeretheted, de a koriander forrása azoknak a vegyületeknek, melyik megvédik ereinket a károsodásoktól. Salsa vagy guacamole kiegészítőjeként érdemes használni.

Kapor

A kapor sokkal több antioxidánst tartalmaz, mint gránátalma vagy a kapor, ami nagy szó. Nagyszerűen passzol lazac mellé.

Menta

Kutatások azt mutatják, a menta rendszeres fogyasztása segít elhárítani a korral járó betegségeket (pl. az Alzheimer-kórt). Nagyon finom jeges teában, limonádéban.

Oregánó

Kimutatták, hogy az oregánó kivonata blokkolja az artéria-eltömődésért felelős LDL-koleszterin-részecskék hatását. Mindenképp párolva fogyasszuk, hogy kiadja bioaktív vegyületeit.

Petrezselyem

Egy maláj tanulmány bebizonyította, hogy a petrezselyemben található fenolos vegyületek gátolják a rákos sejtek növekedését. Készíts vele tabbouleh-t, a legjobban itt érzi jól magát.

Rozmaring

A rozmaring magas mennyiségben tartalmaz olyan vegyületet, amely gátolják a gyulladások kialakulását, ezáltal megelőzi az ízületi problémákat. Ha saslikot készítesz, rozmaringbotra tűzd fel a húst.

Zsálya

A zsálya rengeteg terpént tartalmaz, melynek segítségével képes megvédeni szervezetünket a rákkeltő anyagoktól. Süsd bele pogácsába!

Kakukkfű

Rengeteg timolt tartalmaz. A timol egy olyan vegyület, mely felveszi a harcot az LD L-részecskékkel az érfalaknál, így megelőzi az érrendszeri betegségek kialakulását. Az olívabogyó-pástétomnak nagyszerű ízt kölcsönöz.

Ajánlott cikkek