Test

Jobban esik a mozgás párban vagy társaságban

A sokat sejtető cím okán izgatottan ide kattintók nem fognak csalódni, mert valóban a párunkkal, vagy akár nagyobb társasában is együtt űzhető, kellemes időtöltésről lesz szó az alábbiakban.

vous - 2021.07.16.
Jobban esik a mozgás párban vagy társaságban

A mozgás önmagában és önmagunkban is nagy élményt nyújtó tevékenység, de legyünk őszinték: egy idő után egyedül végezve könnyen unalmassá válik. Szerencsére vannak azonban olyan fajtái, amelyek párban, vagy nagyobb létszámú társasággal is űzhetők.

Eddig is számtalan sportág és mozgásforma nagyszerűségéről áradoztunk már és a változatosság fontosságát is igyekeztünk hangsúlyozni, arról azonban még nem esett szó, hogy a különféle edzőtermi vagy akár szabadban végezhető, erőfejlesztő vagy állóképességi sport mellett milyen jelentős szerepe lehet a játékos, labdával vagy egyéb eszközökkel végezhető sportoknak.

Futni, úszni, vagy éppen kerékpározni nem mindenki szeret, de, ha egy labdát bedobunk a gyerekek vagy akár a parkban ténfergő felnőttek közé, biztos, hogy néhányan azonnal játszani kezdenek vele. A foci, a kézi- és kosárlabda nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy technikai tudástól függetlenül egyszerre képes megmozgatni tucatnyi embert is.

Kisebb, kettő-négy fős társaság esetében praktikusabb játék a tenisz, a tollastenisz vagy a frizbi, amelyek jószerével helyszíntől függetlenül is űzhetőek és nagy előnyük a ciklikus sportágakkal szemben, hogy nem válnak monotonná, ezáltal hamarosan unalmassá. Egy squash párbaj során is komoly cardio edzésben lehet részünk, ez a játék gyors reakció időt és rengeteg futást igényel.

Nyáron nagy népszerűségnek örvend a strandröplabda is, hazánkban is egyre több strandon alakítanak ki homokos pályát hálóval, ahol akár már két fő is passzolgathat, de nagyobb társaságban akár komoly tétmeccseket is lehet vívni. Ha strandra készülünk, érdemes a csomagba bekészíteni valamilyen játékot, akár egy felfújható strandlabdával vagy gumilabdával, esetleg strandtenisz játékkal is aktívabbá tehetjük az általában csak heverészéssel és a büfében falatozással töltött időt. Ezeket a játékokat a parton vagy a vízben is használhatuk.

Végigolvasva a fenti játékok sorát ki-ki megtalálhatja az ízlésének, mozgáskészségének leginkább megfelelő sportágat. Egy a lényeg: bármelyiket is válasszuk tapasztalni fogjuk, hogy, ha "egyedül nem megy", társaságban  sokkal szórakoztatóbb még a sportolás is.

Tehát, induljatok a parkba, strandra, pályára, és jó sportolást, jó szórakozást!

Ajánlott cikkek