Dog and Pony vous felso kep 10

Nadrág divat 2021: mitől lesz férfias?

Nem is olyan régen a cargo, a chinó és jogger nadrágok nagyon divatosak és vagányok voltak és ez idén ősszel és télen sem lesz másként. Az idei divatban azonban visszatérnek a hatalmas zsebek. A prémium kategóriás alkalmi ruhákat gyártó cégek újra divatossá tették ezeket a nadrágokat némi átalakítással. Az extra zsebeknek köszönhetően extra tárolási lehetőségeket is kaphatunk.

A 2021-es év furcsasága jelentős hatást gyakorolt a divat világára is. A 2021-es nyár tele volt reménnyel és optimizmussal, reménykedtek a tervezők egy jobb évben, amely meglátszódott a divaton is.

Élénk színek, a formálistól jócskán eltérő öltönyök, joggingnadrágok. Ez jellemezte már a nyári divatot is. A tervezők újraértelmezték a férfi ruhatár egyes elemeit. Élen jártak a geometrikus minták, a bőr és a piros szín.

Ha 2021-ben divatosan szeretnénk öltözködni akkor a fentieknek megfelelően válasszuk ki ruhatárunk alapdarabjait. Nagyon sok divattervezőnél látni, hogy a férfiak és a nők számára is viselhető darabokat terveztek, amelyeknél hatalmas előnyként jelentkezett a kényelmes viselhetőség. Ez mára már sokak számára jelent elsődleges szempontot, ha ruhavásárlásban gondolkodik.  A férfi nadrág kiválasztásánál azonban ügyeljünk arra, hogy mely nadrág típust részesítjük előnyben.

Most vegyük górcső alá a sokak által kedvelt chinó nadrágot. Ezeket a nadrágokat számtalan színben és szabásban kínálják az üzletekben. Ez persze egy kicsit megnehezíti a választást, de csábító, hogy nagy választék áll rendelkezésre. Egy ilyen nadrág vásárlásakor nagyon oda kell figyelni a helyes méret megválasztására. Mérjük meg a derekat, a csípőt, a láb hosszát mielőtt próba nélkül chinó nadrágot vásárolunk, mert ennél a fazonnál nagyot lehet tévedni.

A chinó nadrágnál fontos, hogy jól illeszkedjen. A chinó nadrág tulajdonképpen az amerikai hadsereg egyik alapdarabja, amely elegánsabb, mint egy farmer. Tökéletesen kell illeszkednie a combon, a derékon és a lábon is.

A hátul zsebes és vastagabb anyagból készülő nadrágok alkalmibb jelleggel bírnak. Ezek a nadrágok a derékrésznél nem nyúlnak annyira, mint a farmerek, ezért is kell, hogy jó méretet válasszunk. A kiválasztott nadrágnak kényelmesnek kell lennie, ezért ne legyen túl szűk. Ezt könnyen ellenőrizhetjük próbálás közben, úgy, hogy megpróbálunk letérdelni benne. Ha túlságosan kényelmetlen, akkor inkább válasszunk egy mérettel nagyobbat. A lényeg, hogy egy kényelmes őszi ruhadarabot vásároljunk, amely nagyon kellemes viselet lesz bárki számára.

Forrás:
canva.com, legyferfi.hu

Természetesen, ha kicsit bővebb a deréknál, akkor férfi övek is rendelkezésünkre állnak, amivel ezt az apró hibát máris korrigálhatjuk. Öv választásnál vegyük figyelembe azt is, hogy ezeknek a nadrágoknak a derékrésze alacsonyabban helyezkedik el, mint az öltönynadrágoké.

Általános szabály, hogy amikor egy alkalmi övet keresünk, akkor egy árnyalattal mindig térjen el a viselt cipőtől. Itt természetesen a fekete szín kivételt képez. A kényelmesen méretezett övnél az öv elég hosszú ahhoz, hogy átférjen a csat utáni első övtartón, erre fokozottan figyeljünk.

A túlságosan hosszú övek megvásárlásától tartózkodjunk, mert egy chinó nadrágnál egyáltalán nem mutat jól. Alkalmi viseletnél bármilyen csattal rendelkező övet vásárolhatunk. Ez lehet kicsi, nagy, egy- vagy akár kétszínű is. A csat kiválasztásánál arra kell ügyelni, hogy igazodjon a teljes öltözék formavilágához. Itt sem érdemes azonban túlzásokba esni, ahogy a legtöbb kiegészítő esetében, hiszen a kevesebb itt is több. Kheki színű chinó nadrágokhoz gyakorta választanak sötétebb színű öveket, vagy egyszerűen egy fekete övvel kombinálják. A kékes chinó nadrágokhoz bátran választhatunk tengerészkék övet, de elképesztően jól néz ki egy barna övvel is. Az öv tökéletes kiegészítője bármilyen nadrágnak, de a színek kombinálására mindig figyeljünk oda, ellenkező esetben a túl sok szín teljesen más hatást válthat ki, mint amit el szeretnénk érni. Övet nagyon sok webáruházban választhatunk, de érdemes a nadrággal együtt beszerezni, hiszen így postaköltséget is megtakaríthatunk. A webáruházban történő vásárlás további előnye, hogy akár éjszaka is válogathatunk a nadrágok és az övek között.