Egyéb kategória

Otthoni szépségápolás: énidő újraértelmezve

A szépségápolás otthon az egyik legkellemesebb feladat. Feltételezi ugyanis, hogy van egy nyugodt órád, amikor nem kell csinálni semmit. Nem visít a gyerek, nem csörög a telefon, nem kell főzni, a porszívó is pihen, és a macska is alszik nyugodtan.

vous - 2022.01.05.
Otthoni szépségápolás: énidő újraértelmezve

Kellemes, költséghatékony módja ez a szépségápolásnak, hiszen nem kell időpontot kérni, hallgatni a csacsogást, oda- és visszabumlizni a szakemberhez. Csak csend és nyugalom legyen, a többi megoldható. Ugyan nincsenek speciális, zsírt és szőrt bontó gépek, de egy maximális hajápoló szeánsz gyakorlatilag ugyanazt az eredményt hozza, mintha szalonba mentél volna.

Az otthoni szépségápolás manapság nem nagy ördöngösség, hiszen ugyanolyan professzionális anyagok állnak rendelkezésre, mint a szalonokban. A Hair-Line webáruház például közel harminc éve forgalmazza az Alfaparf Milano termékeit, amelyek élen járnak a hajápolásban. A hajadnak megfelelő termékcsalád kiválasztása után csak a sorrendet és a használati útmutatót kell betartanod, és máris újjászületsz – már ami a hajadat illeti.

Az otthoni hajápolás manapság nem nagy ördöngösség, hiszen ugyanolyan professzionális anyagok állnak rendelkezésre, mint a szalonokban.

Az otthoni hajápolás manapság nem nagy ördöngösség, hiszen ugyanolyan professzionális anyagok állnak rendelkezésre, mint a szalonokban.
Forrás:
https://shop.hairline.hu/alfaparf-milano

Szalon kontra fürdőszoba

Ha a szalont választod, akkor adott esetben kénytelen vagy végighallgatni, mit beszél a fodrász és a többi vendég, amíg a hajmaszk a hajadon van. Ez a néhány perces esemény komoly traumát tud okozni, ha éppen nem érdekel mások élete, emberevő hangulatban vagy, vagy egyszerűen csak szeretnél kicsit csendben lenni. Egy szalonban ez sosem fog sikerülni. Meg aztán nem biztos, hogy örülsz annak, ha a vadidegen közli veled, hogy ez a szín nem áll túl jól neked. Mindezt a fürdőszobád magányában kiküszöbölheted.

Otthon ugyanis lehetőséged van beindítani a home wellness-gépezetet. Egy nagy kád meleg, illatos fürdővíz vagy gőzterápia a zuhanyzóban segít a bőrödet is helyrehozni. A meleg pára előkészíti a bőrödet a krémek befogadására. Nem beszélve a meleg lazító hatásáról. Ha készítesz be némi harapnivalót vagy italt, egészen exkluzív élményben lehet részed. Némi relaxációs zene, majd törölközővel a fejeden a kedvenc filmed vagy sorozatod következő része ajándék lehet minden hónapban.

Otthoni szépségápolás

Az otthoni szépségápolásból ne hagyd ki a hajdat sem. A mosás és kondicionálás után hagyd kicsit szikkadni a hajad, készíts törölközőből turbánt, hogy az utolsó mozzanatokat elvégezhesd. A leave-in termékek ilyenkor kerülnek fel a hajra, még szárítás előtt. Ha szántál legalább egy órát magadra, biztosan beépült az összes kívánt anyag. 

Ha teheted, ezután se térj vissza a civilizációba, hanem élvezd a hajad frissességét, a tisztaságot és pihenj. Ugyanis nemcsak a külső környezet, de a belsőd is befolyásolja nemcsak az egészséged, a bőröd szépségét, hanem a hajad állapotát is. Minél több időt szánj a regenerálódásra, mert egy idő után a külső segítség nem elég a nagygenerálhoz.

Ajánlott cikkek