Egyéb kategória

Tedd könnyebbé a harmadik trimesztert egy szoptatós párnával

A babavárás csodálatos időszaka a végéhez közeledve egyre több nehézséggel járhat. A növekvő pocak sokszor már gátolja az édesanyákat a szabad mozgásban. Sőt, nem csak a helyváltoztatás, de az ülés és a fekvés is kényelmetlenné válhat. 

vous - 2021.09.17.
Tedd könnyebbé a harmadik trimesztert egy szoptatós párnával

Az utolsó hetekben sok kismama aludni is nehezen tud, akkora a terhelés a gerincükön és az alhasi területeken. Igaz ugyan, hogy a szoptatós párnákat eredetileg a baba megszületése utáni időszakra tervezték. Azonban a szemfüles anyukák hamar rájöttek, hogy már a harmadik trimeszterben is jó szolgálatot tesznek nekik. 

Az utolsó hetek nehézségei

A legtöbb kismama a várandósság második harmadában érzi magát a legfittebbnek. Elmúlnak a rosszullétek, azonban a baba súlya még kényelmes mozgást tesz lehetővé. Azonban ahogy belépnek az anyukák a harmadik trimeszterbe, a pocak rohamos növekedésnek indul. Ez a súly pedig leginkább a gerinc alsó szakaszát terheli. Ezzel együtt húzódhat az alhas bőre, megindulhat a vizesedés, egyszóval egyre kényelmetlenebbé válhat a terhesség. 

A kismamák nem csak a babát hordozzák. A többletvér, a magzatvíz, a méhlepény és a visszatartott víz mind-mind plusz terhet jelentenek. Azonban vannak olyan eszközök, amelyek segítenek újra csak a csodás oldalát nézni a gyermekáldásnak.

Így segíti az alvást a szoptatós párna

Az egyik leggyakoribb panasz a terhesség utolsó időszakában, hogy az anyukák nem tudnak aludni. Nehéz ugyanis olyan alvási pozíciót találni, amelyben komfortosan érzik magukat a kismamák. A szoptatós párnák használatával azonban könnyebb olyan testhelyzetet felvenni, amelyben pihenni is lehet. 

A Babaágynemű bolt webáruház szoptatós párnái között is találunk olyan modelleket, amelyeket fekvés közben magunk mögé helyezhetünk. Így a szoptatós párna megtámasztja a derekat, tehermentesítve azt. Ha a pocakunk alá tesszük a párnát és a térdünk közé szorítjuk, a vérkeringésünk is jobb lesz. Így nem csak megkönnyebbül az alhas, de jobb lesz a baba és az édesanya oxigénellátása is.

Használd ülés közben is

Azt, hogy a terhesség a gerinc alsó háti szakaszát érinti leginkább, ülés közben is érzik a kismamák. Nehéz úgy leülni, hogy a testtartásunk egészséges maradjon, és a derekunk se fájjon. A szoptatós párna magunk mögé helyezése ülés közben is támaszt nyújt a gerincünk alsó részének. Ezzel kényelmesebb és előnyösebb testhelyzetben ülhetünk, ami nekünk és a kisbabánknak is előnyös.

Ülés közben legjobban a merev ívű szoptatós párnák támasztják meg a derekat. Azonban természetesen a klasszikus, megkötős végű modell is nagyon sokat segít a kismamáknak, ha leülnek.

Amikor az újszülött világra jött, a szoptatós párna tovább szolgálhatja a kicsi és az édesanya kényelmét.

Amikor az újszülött világra jött, a szoptatós párna tovább szolgálhatja a kicsi és az édesanya kényelmét.
Forrás:
https://babaagynemubolt.hu/

Amikor megszületett a baba

Amikor az újszülött világra jött, a szoptatós párna tovább szolgálhatja a kicsi és az édesanya kényelmét. Szoptatás vagy cumisüvegből történő táplálás közben puha támasza lesz a babának, míg a mama kezei szabadabban mozoghatnak. Egyes modellek babafészekként is használhatóak, amíg a pici nem tud forogni.

Ajánlott cikkek