Egyéb kategória

Egy illóolaj, ami mindenkinek hasznos lehet!

Számos eset van, amikor jó dolog a természet csodáihoz nyúlnod. Annyi hasznos és természetes krém, és olaj segíthet neked a sportos élet megkönnyítésében. Az utóbbira tökéletes példa a borsmenta olaj!

vous - 2021.09.24.
Egy illóolaj, ami mindenkinek hasznos lehet!

A borsmentaaromát évszázadokkal ezelőtt is használták emésztési zavarok, megfázásos panaszok és egyszerű fejfájás ellen is. Emellett természetesen tökéletes az izomfájdalmak enyhítésére is, ami a sportolók számára nagyon jó hír! Ha nem szeretnél mindenféle mesterséges krémhez vagy hasonlóhoz folyamodni, akkor a borsmenta tökéletes számodra!

A  Journal of Sport and Exercise Psychology publikált egy cikket, miszerint a borsmentából készült illóolaj jelentősen megnöveli a fizikai teherbírást. A kísérletben résztvevők vagy gyorsabban futották le a négyszáz métert, vagy sokkal több fekvőtámaszt tudtak elvégezni.

Több aromaterapeuta tartja tökéletesnek a borsmentát arra, hogy edzés előtt alkalmazzák a sportolók, hiszen hűsítő és energetizáló hatása van, valamint nagyon jót tesz a légző rendszernek. Azon kívül, hogy párat szippantasz belőle, bizony vannak még jó felhasználási módjai. Íme, egy kis segítség!

  • Csepegtess egy-két cseppet a futócipőd belsejébe, hiszen felfrissíti a lábat!
  • Egy kis tálba tölts hideg vizet, csepegtess bele egy keveset az olajból, majd márts bele egy apró törölközőt. Ezt a törölközőt nyugodtan ráterítheted a fáradt végtagjaidra vagy a nyakadra futás után!
  • Keverj össze tíz csepp borsmentaolajat, illetve néhány csepp édes mandulaolajat, majd ezt masszírozd be a fáradt, égő izmaidba! Nagyon kellemes, hűsítő érzést fog nyújtani.
Ajánlott cikkek