vous felso kep 1200x360

Különleges koktélok az eleganciát kedvelő hölgyeknek, avagy a konyak újragondolva

A borpárlatok legismertebb szereplője a cognac, amely a nyugat-franciaországi Charente megyéből származik. A megye központja Cognac városa, ahol egyébként a legismertebb konyak-házak lepárló üzemei és múzeumai is megtalálhatóak. A konyak tehát egy eredetvédett ital, kizárólag Charente megye, hat törvényileg kijelölt régiójából származhat. Ennek megfelelően igazán nemesi ital, már csak az említése is kifinomult ízlésről tanúskodik. De a cognac fogyasztása is lehet a hagyományoktól eltérő, ma már nem csak a szivarszobában pöffeszkedő urak kiváltsága. Trendszetterek lányok divatos itala is lehet a cognac. Mutatunk pár példát.

Koktél konyakkal és krémmel

A konjakon alapuló koktélok könnyűek és kellemesek lehetnek az íze számára, mint ebben az esetben. Itt erős konjakot hígítanak zsíros krémmel és csokoládé likőrrel. Ennek eredményeként könnyű italt kapsz, amelyet vacsora után a desszertbe kell vinni. Jó lesz a gyümölcs vagy a jégkrém.

összetevők:

  • konyak - 30 ml;
  • zsíros krém - 30 ml;
  • csokoládé likőr - 30 ml;
  • Jégkockák - 2 db.

előkészítés

  1. Beat konyakot zsíros tejszínnel.
  2. Pour csokoládé likőr és jól keverjük össze.
  3. A kapott masszát töltött jéggel töltött üvegbe öntjük és azonnal tápláljuk.

Koktél pezsgő konyakkal

Szinte bármilyen italt tartalmazó egyszerű koktélok otthon pálinkával készíthetők el. Ebben az esetben használja a sok pezsgő kedvencét. Hogy lesz - száraz, félédes vagy édes, kizárólag a személyes preferenciáktól és attól függően, hogy milyen koktélt szeretne kapni.

összetevők:

  • tojás - 1 darab;
  • Vaníliacukor - 1 csomag;
  • konyak - 100 ml;
  • pezsgő - ízlés szerint.

előkészítés

  1. A tojást öntsük fel vaníliás cukorral és konyakkal.
  2. Öntsük a kapott masszát üvegekbe, és töltsük fel bizalmukat hűtött pezsgővel.

Koktélbor konyakkal

Egy finom koktél konyakkal és borral pár perc alatt főzhető szó szerint. Ha száraz vörösbort használ, akkor cukrot kell hozzáadni, talán még annál is, mint a receptben feltüntetett. És ha egy félig édes vagy általában desszertbort veszel, ebben az esetben a további cukor iránti igény eltűnik. A vörösbor helyett fehér, amely száraz vagy félédes is lehet.

  • konyak - 100 ml;
  • bor vörös száraz - 200 ml;
  • cukor - 2 teáskanál;
  • citrom - 1 darab;
  • narancs szeleteket.

előkészítés

  1. A cukrot a tálba öntik.
  2. A citromból préselj ki a gyümölcslevet, és öntsd rá a cukrot.
  3. Add hozzá bor, konyak, víz, jégkockák.
  4. Keverjük össze, öntsük szemüvegbe és szolgáljuk fel, narancsszeleteket díszítve.