Egyéb kategória

Milyen az ideális nő? Biztos, hogy ezt keresik a férfiak?

Ahány ember, annyi ízlés, de létezhet olyan nő, aki megfelel minden elvárásnak?

vous - 2022.03.06.
Milyen az ideális nő? Biztos, hogy ezt keresik a férfiak?

Hatalmas indulatokat válthat ki pusztán a tény, ha idealizálni akarjuk a nőket. Első körben, inkább nézzük azt, hogy általánosságban milyen tulajdonságokat preferál a társadalom. Egészség, külső, értelem, humor, talpraesettség, szorgalom, önállóság, sikeresség. Hosszan lehetne sorolni. Ilyen tulajdonságokat pedig egy nőben is értékelünk. De van egy kis bökkenő a dologban. 

anyuka gyerekekkel

Az okos, szorgalmas nők, akik nem akarnak másoktól függeni anyagilag, azok gyakran az anyai és háztartásbeli kötelességek mellett szeretnek karriert is építeni. 
Forrás:
Unplash

Vannak még férfiak, akik a régi, mostanra begyöpösödött nézeteket vallják. Olyanok, akik nem éreznék magukat férfinak, ha nem tudják eltartani a feleségüket. Vagy egyenesen arról fantáziálnak, hogy az asszony nem is dolgozik, hanem csak és kizárólag a háztartással és az utódokkal foglalkozna. (Mintha az nem lenne munka…)

De mi van azokkal a nőkkel, akik többre vágynak?

Nem vetik meg a házimunkát, és a gyereknevelést sem hanyagolnák el, de azért szeretnének karriert építeni, mert különben kevesebbnek éreznék magukat. Lehet ez akár külső elvárás, akár belső motiváció miatt is. Mert miért ne dolgozhatna egy nő attól, hogy amúgy el tudná tartani a férje? Nos, az okos, szorgalmas nők, akik nem akarnak másoktól függeni anyagilag, azok gyakran az anyai és háztartásbeli kötelességek mellett szeretnek karriert is építeni. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne kimagaslóan intelligens, aki egy ponton azt mondja, hogy ő mostantól csak a gyerekeinek él. Vagy pont az ellenkezője, inkább kihagyja az anyaságot, és a munkában teljesedik ki. De mi most az ideális nőt keressük. A szuper nőt, aki tökéletes munkaerő, anya, háziasszony és szerető a férje ágyában.

Lehet, hogy szegény férfiak nem is az ideális nőt keresik? 

Vegyük sorra, hogy milyen opciókba futhat bele egy férfi, ha házasodna. Az egészet egy skálán kell elképzelni, ahol a családra és a munkára szánt idő mértéke változik, személyiségtől vagy lehetőségektől függően.  

Karrierista

Nem szeretné egy pillanatra sem megcsorbítani a menetelését a kívánt cél felé, a gyermekvállalás és az otthoni ténykedés pedig, nem igazán a kenyere.

fekvő nő

Miért ne dolgozhatna egy nő attól, hogy amúgy el tudná tartani a férje? Inkább kihagyja az anyaságot, és a munkában teljesedik ki.
Forrás:
Unplash

Karrierjét átmenetileg hanyagoló

A munkáját félreteszi pár évre, amíg babázik, de amint lehetséges, visszatér a munkaerőpiacra, és igyekszik helytállni anyaként és alkalmazottként is. Sokan ezt anyagi helyzetük miatt alakítják így, de mások képtelenek lennének otthon maradni, mert szeretnének kiteljesedni más területeken is.

Karrierjét eldobó

Mind mentalitás, mind anyagi okok miatt ritka csoport. Manapság már nem túl gyakori, hogy a nőnek legyen bármilyen menő állása, a családi otthon szépítgetése és a gyermekek nevelése miatt, csapot papot otthagynak, és búcsút mondanak az addig felépített életüknek.  

Örök háztartásbeli

Soha nem is dolgozott nagyon, vagy nem épített fel olyan életpályát, amit kár lenne otthagyni. Mindig is főállású anyukaként képzelte el magát, akinek a birodalma a kerítésen belül van.

anyuka babával

Mindent kézben tart, elintézi a takarítást, mosást, főzést, gyereknevelést.
Forrás:
Unplash

Fordított sorrendű

Fiatalon alapít családot, megfordítja a sorrendet, és csak, amikor a gyerekek nagyobbak, akkor veti bele magát az önmegvalósításba. Nehéz a későn kezdőknek, de sohasem lehetetlen!

Szuperanyuka

Mindent kézben tart, elintézi a takarítást, mosást, főzést, gyereknevelést és mellette egy pillanatra sem csuklott meg a karrierje, mert szinte le sem állt a munkával. Ezerrel pörögnek, és egy másodpercnyi szusszanásuk sincsen.

Hogy melyik típusú nő a legideálisabb? Azt mindenki maga döntse el, csak ne erőltesse rá ezt a potenciális hölgyre egyik férfi sem. Mert, ha csak a párja elképzelései szerint él, akkor mindegy, hogy mit választanak neki, nem lesz boldog. És egy ideális nő mosoly nélkül: nem az igazi. 

Ajánlott cikkek