Egyéb kategória

Detox: Én már nem sietek sehova

A mentőautó szirénázva suhan át az összes utcán, villog, és a lámpa bár piros, a sziréna továbbra is szól, hogy mindenki tudja, mennyire sürgős. Én, aki a mentőbe fekszem, nekem nem az. Én már nem sietek sehova. Ráérünk. Hova siessek? Nem vár senki  – írja Boglárka, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Egyed-Husti Boglárka novelláját olvashatjátok.

vous - 2022.03.31.
Detox: Én már nem sietek sehova

Érzem, hogy százzal robogunk, mint valami filmben, amikor autós üldözési jelenet van. A kocsi megy, az üldöző is, közben az ablakot lehúzzák, és lövik egymást a kocsiból. A pupilláim is kilövik magukat egy másik univerzumba. Mindjárt… nem kell sietni. Ők viszont idegesek. Nem akarják, hogy itt haljak meg. A szerencsétlen drogos. Nehogy már az ő mentőjükbe haljon meg. Még a végén belső vizsgálat lesz. Az pedig nem hiányzik senkinek. Ugye, srácok? Jól mondom? Bár ők nem hallanak engem, mert oxigén maszk van rajtam, de én látom még fél szemmel őket. Két, viszonylag fiatal srác. 

Érzem, hogy kezdek remegni, tudom, hogy ez nem jó, mert kezd kiszállni az anyag, és a testem jön vissza. A lélektelen testem, amit annyira utálok. Sose szerettem. Olyan semmilyen. 

Érzem, hogy megálltunk, kiszáll a két srác, a hordágyon én, a vizeletem és az ürülékem. Undorító – szól meg a pultos Julika. Volt már rosszabb is Jolika. Ne tessék aggódni. Volt már rosszabb is. Ha például a saját hányásomba fetrengenék itt, de tudom, hogy az is mindjárt eljön. Tudom, mi a procedúra. Jön a gyomormosás, majd a fürdés, és végül a szép pihe-puha takaró, aztán másnap majd bejön a nagyon nagy szaktekintélyű Doktor úr. És majd ő megmondja a tutit. Így is lett. 

Szép csendben alszom el, kimostak belőlem mindent. 

Majd jön a nagy neves Doktor úr, azt gondoltam, ő is bemos, csak szavakkal. Ehelyett rám néz és csak ennyit mond: „Maga megint itt van a detoxba? Most mit kezdjek én magával?”

Jó kérdés Doktor úr. Adjon valamit gyorsan, mert fáj a fejem, aztán engedjen haza. 

Nem így tett. Beutalt rehabra. Azóta is hálás vagyok érte.

Ha kíváncsi vagy vendégszerzőnk korábbi cikkére, akkor olvasd el az Elcserélt életek: Hol a gyermekem? című írását is!

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek