Test

Ebben a forróságban azonnal felhasználható a kókuszolaj – de hogyan?

A kókuszolaj a hét elejéig csak a tenyeremben olvadt olajjá, amúgy szilárdan pihent kis műanyag edényében, amiben hazahoztam. A nyár első eszelős kánikulája alatt azonban már nem bírja magát formában tartani. Először látom úgy, ami a neve is: OLAJKÉNT.

vous - 2015.06.14.
Ebben a forróságban azonnal felhasználható a kókuszolaj – de hogyan?

A kókuszolaj ugyanis szobahőmérsékleten vajszerű, 24 fok fölött kezd folyékonnyá válni. Na de mit keres egy újságíró konyhájában a kókuszolaj? – kérdezhetitek. Nagyon is hasznos, például:

  • hajvégápolóként
  • ajakápolóként (illóolajjal felturbózva, pici tégelybe zárva)
  • arcápolóként (sminklemosóként is működik)
  • testápolóként (egyenesen imádom)
  • reggelihez – Angelina Jolie is használja (segíti az emésztést)

Mindez persze csak akkor működik jól, ha vegyileg kezeletlen, 100 százalékos kókuszolajat használtok.

És meddig lesz folyékony még a kókuszolaj?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint amúgy vasárnap az Alföldön lesz a legmelegebb, 31–36 fok között alakul a maximum-hőmérséklet. Ezzel együtt az UV sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti. Ilyenkor akár negyed óra alatt is le lehet égni.

Heves zivatarokat jósolnak Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére, ki is adták a másodfokú figyelmeztetést. Budapesten felhőszakadás lehet a nap utolsó óráiban. A zivatarokat károkozó szélroham, nagyobb méretű jég, illetve felhőszakadás kísérheti – hangsúlyozták.

Ajánlott cikkek