Egyéb kategória

Nem fogjátok elhinni, melyik a legkoszosabb hely a fürdőszobádban

Mekkora mázli, hogy van olyan tudós a földön, aki arra tette fel az életét, hogy megállapítsa, hol él a legtöbb ádáz baktérium a fürdőszobánkban. Az biztos, ezután már csak lábujjhegyen mersz majd bemenni erre a kórokozóktól hemzsegő területre.

vous - 2015.07.05.
Nem fogjátok elhinni, melyik a legkoszosabb hely a fürdőszobádban

Végre megvan a válasz a kérdésre, amit mindig is tudni akartál. Bár lehet, hogy inkább jó volt eddig tudatlanságban élni, mert most egy amerikai tudós SOKKOLÓ felfedezést tett. Doktor Joan L. Slonczewski ugyanis hosszú kutatások eredményeképpen megállapította, a legkoszosabb hely a fürdőszobádban – most kapaszkodj meg! – a padló. Igen, a fürdő legnagyobb területén él a legtöbb baktérium. A szakember szerint ennek több oka is van: először is a lábunkkal behordjuk a koszt, természetesen a földre hullik a hajunk fésülködéskor, kézmosáskor és fürdéskor szétspricceljük a vizet, és persze a földre csöppen a testápolónk is. Mindez pedig csodálatos környezetet teremt a baktériumoknak, amelyek között betegségeket hordozók is akadhatnak.

Na és mit tegyen az ember lánya, ha már ennek a tudásnak a birtokában van? Mivel a baktériumok nedves környezetben érzik magukat a legjobban, így nagyon fontos, hogy mindig feltörölj magad után. Törölközz meg a kádban, így nem viszed ki a vizet a padlóra, a törölköződet pedig száraz helyre akaszd ki. Azt pedig talán nem is kell mondani, hogy a szennyesedet még véletlenül se dobáld szét a földön. Plusz nem árt, ha minden héten egyszer felmosod a fürdőszobát.

Íme néhány tipp arra, hogyan vedd fel a harcot a kórokozók ellen:

  • Csempetisztításhoz használj szódabikarbónát és ecetet, ezekhez keverj egy kevés illóolajat

  • A penész ellen szintén kiváló szer az ecet. Ezt öntsd forró vízhez, és így vedd fel a harcot a gombák ellen

  • A vízkövet sütőporral is el lehet tüntetni. A problémás helyet dörzsöld be vele, majd öblítsd le. Ha ezzel nem éred el a várt eredményt, keverd össze ecettel, úgy már biztos leszedi a szennyeződést

  • Ha pedig éppen nincs otthon sütőporod, egy citromot is bevethetsz. A penészes és vízköves felületeket súrold át citromleves szivaccsal

Ajánlott cikkek