Világ

Ti is ölitek egymást a klíma miatt a munkahelyen?

Utálom a 4–6-os villamost nyáron, mert szabályosan az ájulás szélére kerülök egy-egy meleg napon. A légkondi ugyan hűti a levegőt az utastérben, de csak a használtat kavarja. Ha esetleg ki akarnám nyitni az ablakot, akkor vagy ketten rám vetik magukat, hogy ne. Mert akkor, ugye, kiszökik a hideg. Meg kell őrülni.
vous - 2015.07.08.
Ti is ölitek egymást a klíma miatt a munkahelyen?

Szerintem a világ két táborra szakad nyáron: akik utálják a klímát, és akik meghalnának nélküle. S hol is ütközhetne ez ki jobban, mint a munkahelyen? Egy barátom például rendre a lépcsőn ücsörögve dolgozik, mert nem bír meglenni a klímával ellátott helyiségben. Hiába van belőve a klíma 24 fokra, fázik, s ha kimegy munkaidő után a szabadba, mellbe vágja az igazi hőség. Reggelente egyébként is befűt magának mindenki, mert gyakran üvöltenek a klíma miatt. Hát igen, a meleg kihozza az állatot az emberből.

Mindenkinek más a hőháztartása, így nem csoda, hogy nehéz belőni azt a hőmérsékletet, amiben mindenki jól érzi magát. Ha rajtam múlna, akkor fokonként próbálkoznék. Nem kell egyből öt fokot ugrani, hiszen arra érzékenyen reagál a szervezetetek. Elég, ha egyet csökkentetek vagy emeltek, így mindenki fokozatosan tud alkalmazkodni a változáshoz. Utána pedig a reakcióktól függően megszülethetne a megfelelő klímaállapot. Ehhez viszont kompromisszumra és türelemre van szükség.

Ti hogyan oldjátok meg a klímakérdést a munkahelyen?

Címkék: #klíma #légkondi