Egyéb kategória

Legyen varázslatosan puha, csókra kész ajkatok!

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a szájápolás ugyanolyan fontos, mint a bőrápolás. Sokat mond rólunk, hogy milyen a szánk, legfőképp azt, hogy mennyire törődünk magunkkal. Íme néhány tipp azért, hogy minden pillanatban úgy fessetek, mint aki készen áll egy finom csókra!

vous - 2015.09.02.
Legyen varázslatosan puha, csókra kész ajkatok!

Hidratáljatok belülről is!

A száraz, repedezett ajkak az első jelei lehetnek annak, hogy nem isztok eleget. Bizony, a folyadékbevitel az egész szervezetünk számára elengedhetetlen és hamar meglátszik, ha már az ajkaitok is víz után kiáltanak! Nem kell rögtön magatokba önteni 8 liter vizet, a folyadékot bevihetitek akár magas víztartalmú gyümölcsökkel, zöldségekkel is, például dinnyével vagy akár uborkával.

Felejtsétek el az ajakbalzsamot!

Ti is megszállottan kenitek az ajkatokat? Ne tegyétek! Hiába jó arra, hogy ősszel ne repedezzen ki a szánk, minden mást csak akadályoz. Például nem szívódik fel rendesen és ezáltal nem is hidratálja. Ha ráadásul mentolt is tartalmaz, az még jobban szárítja és akár érzékennyé is teheti a bőrt. Válasszatok inkább krémet vagy kenőcsöt, ami az alábbiakat tartalmazza: hialuronsav, sheavaj, avokádó-, jojobaolaj. Használjátok reggel és este, és tutira szuperpuha lesz a szátok!

Radírozzatok!

Nemcsak az arcbőrön, de az ajkakon is fontos a radírozás. Érdemes időnként a repedezett, száraz bőrdarabokat eltávolítani. Ezt megtehetitek egy házi készítésű szájradírral az ujjatokat vagy akár egy puha fejű fogkefét használva.

Így csináljátok:

  • Keverjetek össze egy kis barna cukrot olíva- vagy kókuszolajjal!
  • Pár percig dörzsöljétek át vele az ajkaitokat, majd mossátok le!
  • Végül kenjetek rá egy általános ajakbalzsamot!

Óvatosan a napozással!

A nyári napokon ne csak a ruhából kilógó testrészeinkre figyeljünk oda, a szánk is megérdemel ugyanilyen védelmet. Kenjétek be egy pici naptejjel vékonyan, vagy használjatok olyan ajakbalzsamot, ami véd az UV-sugárzás ellen.

Ajánlott cikkek