Egyéb kategória

Hajfesték nélkül harcoljatok az ősz hajszálak ellen!

Most már hivatalosan is kezdetét vette az ősz, és ha már ősz, akkor mi más is jutna eszünkbe, mint az ősz hajszálak. A legtöbb nőnek maradandó élményt okoz, amikor megtalálja első szürkés hajszálait, de nem kell rögtön kétségbe esnünk! S hogy mit tehetünk ellenük? Utánajártunk!

vous - 2021.12.11.
Hajfesték nélkül harcoljatok az ősz hajszálak ellen!

Habár még csak huszonhárom éves vagyok, már én is összefutottam sajnos egy ősz hajszállal. Ki is téptem, gondolván, gyors megszabadulok tőle, úgyis csak eltévedt, és remélem, még húsz évig vissza se tér. Azóta, hála a szerkesztőség többi tagjának, megtudtam, hogy a lehető legrosszabb dolgot tettem. Tilos ugyanis ősz hajszálakat kitépkedni, mert ahogy itt írtuk: "egyet kitépsz, és három jön siratni". Szerencsére van más megoldás.

A házi praktika a nyerő – Jöjjenek a currylevelek!

Itt az ideje, hogy ne csak a currys csirkét szeressük, hanem tartsunk otthon is néhány currylevelet. A curryben található anyagoknak és vitaminoknak köszönhetően felvehetjük a harcot az őszülés ellen, és ha csak egy időre is, de visszafordíthatjuk a folyamatot. Készítsétek el otthon saját currys hajpakolásotokat!

  • Vegyetek egy marék currylevelet, és addig hagyjátok kiszáradni a napon, amíg ropogós nem lesz.
  • Törjétek össze a roppanós leveleket, hogy porállagot kapjatok.
  • Adjatok hozzá 200 ml kókuszolajat és egy kis olívaolajat is.
  • Ezt a keveréket forraljátok fel és 2 perc főzés után vegyétek le a tűzről, majd hagyjátok kihűlni.
  • Szűrjétek le és tegyétek egy légmentesen záródó üvegbe.

Az elkészült hajpakolást alkalmazhatjátok hetente, amikor bemasszírozzátok a hajatokba, majd rajta hagyjátok körülbelül 40 percig.

Szedjetek vitaminokat

Mivel az ősz hajszálakat sokszor a vitaminhiánynak köszönhetjük, érdemes odafigyelnünk a vitaminpótlásra is. A hajunkat nemcsak kívülről, de belülről is táplálhatjuk. Juttassátok vashoz, jódhoz, rézhez és emellett A-, B-, C-vitaminhoz a szervezeteteket és meglátjátok, hálás lesz! Így lelassíthatjuk az őszülésért is felelős öregedési folyamatokat.

Forrás:
iStock

Aromaterápia

Nemcsak ellazulni segít, de a hajatoknak is jót tesz, ha aromaterápiát alkalmaztok. Tökéletes segítség lehet a kakukkfű, a szezámolaj és a fekete szezámmag, ugyanis a kakukkfű segít az ősz hajszálak kialakulásának megelőzésében, míg a szezámolaj és a fekete szezámmag a melanintermeléshez járul hozzá. Így használjátok őket:

  • Keverjetek össze fél teáskanálnyi kakukkfű illóolajat 3 evőkanál szezámolajjal.
  • A kapott keveréket masszírozzátok bele a fejbőrbe.
  • Hagyjátok a hajatokon a pakolást 15 percig, majd öblítsétek le.

A pakolást hetente akár többször is alkalmazhatjátok.

Egy tubusnyi segítség

Eszter, a főszerkesztő szemfüles volt és a minap megtalálta a legegyszerűbbnek tűnő megoldást az ősz hajszálak ellen. Főleg, ha csak pár szálról beszélünk. Mi még nem próbáltuk, de a drogériákban kapható egy szempillaspirálhoz hasonló tubus, amelyben egy kis kefe segítségével eltüntethetjük a nem kívánt szálakat. Nem kell mást tennünk, csak mint egy szempillát, úgy az ősz hajszálat is bekenni a festékkel, és már kész is!

A jól bevált hajtonik

Érdemes az ősz hajszálak ellen hajtonikkal küzdeni, ami természetes módon segít visszaállítani a haj eredeti színét. Természetesen semmi különlegesre nem kell gondolni, csupán a benne található anyagok segítik újra aktivizálni a hajban található pigmenteket, ezáltal a pigmenttermelődés beindul, a haj pedig újra visszakapja régi színét.

Mi állhat mögötte?

A korai őszülésért általában a szüleinket okolhatjuk, hiszen bármennyire is szeretnénk a stresszt hibáztatni, valószínűleg leginkább a genetikának köszönhetjük szürkés színű hajszálainkat. Ha azonban minden lehetséges módszert kipróbáltatok és a szüleitek sem panaszkodtak korai őszülésre, akkor lehetséges, hogy máshol kell keresni a problémát. Habár szerencsére csak ritkán, de akár egyes betegségek tünetei is lehetnek az ősz hajszálak.

  • vashiány és vérszegénység
  • pajzsmirigybetegség
  • vitiligo
  • hormonzavarok

Ti próbáltátok már valamelyik trükköt? Osszátok meg velünk!

Ajánlott cikkek