Egyéb kategória

Ezért tör rátok a nevetés a legkínosabb helyzetekben

Egy komoly hírt kell átadnotok, és nem, egyszerűen nem tudtok komoly fejet vágni hozzá. A szátok vigyorra húzódik, ti meg sikoltoztok valahol belül, hogy NENENENE, de sajnos megtörténik. Röhögve közöltök valamit, amin minimum zokognotok kellene. Üdv a kényszeres stressznevetők klubjában!

vous - 2020.08.03.
Ezért tör rátok a nevetés a legkínosabb helyzetekben

Fogalmam sincs, a híradósok hogy bírják, de nem tudok megrökönyödni azon, ha egy bemondó röhögőgörcsöt kap az elhalálozott és a teste kettészakadt szavak között. Aki emiatt kirúg egy híradóst, annak fogalma sincs, hogy hogyan működik egy átlagos ember szervezete.

A nevetés gyógyír minden bajra

Stresszhelyzetben ugyanis az egész testünk készenléti állapotba kerül, izzadni kezdünk, a pulzusunk és a vérnyomásunk az egekbe szökik. Hát persze, hogy nevetni kezdünk, hiszen ez egy ösztönös reakciója a testnek arra, hogy visszaállítsa a szervezet működését normálisra.

Ha nevetünk, a szívünk dolgozni kezd, a vérkeringésünk felpezsdül, több oxigénhez jutunk, és ezáltal endorfinok szabadulnak fel az agyunkban, ami megnyugtat bennünket, boldogabbak leszünk. A stresszhelyzetet is könnyebben viseljük, eltűnik belőlünk a feszültség, ellazulnak az izmaink, sőt, még akár a fájdalomérzetet is képes megszakítani egy-egy nevetési hullám.

De azt hiszik, kiröhögöm őket!

Igen, kínos, az tény. Éppen ezért fontos, hogy beszéljetek róla, így nem éri váratlanul a környezeteteket a vihogás. Kérjetek elnézést, és biztosítsátok a többieket, hogy nem tartjátok viccesnek a szituációt, egyszerűen csak így reagáltok a stresszhelyzetre. Semmi baj nincsen ezzel, bátran vállaljátok fel, aki nem érti meg, az szerintem híján van az empátiának.

Le tudom győzni valahogyan?

Lehet próbálkozni lazító légzéstechnikával, így tudatosan lenyugtathatjátok magatokat, vagy koncentráljatok valami másra, mondjuk egy pontra a padlón. Ha nem muszáj, ne ti vállaljátok a rossz hír átadását, hagyjátok a feladatot másra, de a legfontosabb, hogy tudatosítsátok, ez nem a ti hibátok, ez egy természetes reakció, ugyanis, ha hibáztatjátok magatokat, még erőteljesebbé válik az inger a nevetésre, hiszen duplán stresszelitek magatokat!

Ajánlott cikkek