Egyéb kategória

Megvan, mennyi idő után múlik el a szenvedély egy kapcsolatban

Annyi mágikus szám létezik a párkapcsolatok meséjében, ilyen például a bűvős hetes, miszerint ha addig nem történik válás, akkor már mindent kibír a pár. Megint mások a 3-as szám erejére esküsznek, szerintük az a nagy vízválasztó az együttélésben: 3 hónap, 3 év, 6 év, majd 9 év, és így tovább. Addig tarthat a szenvedély is állítólag. A kutatók szerint viszont nem.
vous - 2015.10.01.
Megvan, mennyi idő után múlik el a szenvedély egy kapcsolatban

Szerintük a szenvedély az első év végére tetőződik, majd onnantól csökken fokozatosan. A megkérdezettek legalábbis azt vallották, hogy hosszú idő elteltével egyre kevésbé voltak elégedettek a szexuális életükkel. Az adatok szerint a férfiak szexuális vágya folyamatos, míg a nők vágya időnként veszít az intenzitásából. Bár ezzel személy szerint nem értek teljesen egyet, szerintem mindkét nem szexuális vágya változhat az élete során, új szerzőnk szerint pedig a férfiak egyszerűen szeretik végigenni az étlapot, mi pedig nem tehetünk ellene semmit.

A lényeg: egy év után kiütköznek a szexuális különbségek.

Ennek az oka rendkívül egyszerű: a párok még csak felfedezik egymást, így még újszerű az élmény. Mikor már megszokottá válik, a párok gyakran rossz módszer mellett döntenek, és egy szeretőt választanak a probléma megoldására, holott egyszerűbb lenne, ha felismernék és helyén kezelnék a kialakult helyzetet. Azok, akik ezután is együtt maradtak, arról számoltak be, hogy egyszerűen dolgoztak azért, hogy egyre mélyebb intimitás alakuljon ki köztük, idővel pedig előtérbe kerültek a szexnél fontosabb dolgok: hűség, közös érdekek, célok, család, őszinteség, bizalom.

Ez lenne a hosszan tartó szenvedély titka?

Ajánlott cikkek