Egyéb kategória

3 dolog, amit semmiképp ne csináljatok lefekvés előtt!

Tudtátok, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem szabad csinálni lefekvés előtt? Persze hogy vannak, most hoztam is nektek három dolgot, amit jobb, ha kerültök alvás előtt.

vous - 2015.10.10.
3 dolog, amit semmiképp ne csináljatok lefekvés előtt!

Mindenkinek megvan a saját kis szertartása lefekvés előtt, amit minden egyes nap rutinszerűen megcsinál. Sminklemosás, fürdés, fogmosás, és még vagy tíz egyéb dolog, amit MUSZÁJ megtennünk, különben nem tudunk jól aludni. De léteznek olyan dolgok, amiket nem túl tanácsos lefekvés előtt csinálni, mondom is, mik ezek.

Internetezés, telefonozás

A kutatók rájöttek, hogy a számítógépekből, okostelefonokból, tabletekből áradó kék fény elnyomja a melatoninszintünket, ami teljesen kizökkenti a testünket a saját ritmusából, sőt még az elhízás kockázatát is növeli.

Forrás:
giphy.com

Ne vegyetek forró fürdőt!

Az igaz, hogy egy meleg fürdő segíthet a könnyebb elalvásban, de nem akkor, ha közvetlenül a forró vízből kiszállva fekszetek az ágyba. A testhőmérsékletünk kb. két órával lefekvés előtt csökkenni kezd, így a forró fürdő arra készteti a testeteket, hogy felmelegedjen, majd újra visszahűljön. Ez a testhőmérséklet-csökkenés az, ami teljesen kiüt minket, és egyből elalszunk. Jobban jártok, ha egy órával lefekvés előtt vesztek forró fürdőt!

Forrás:
giphy.com

Ne egyetek túl sokat!

Tudom, hogy nehéz megállni, hogy ne kapjatok be egy-két falatot lefekvés előtt, de itt a hangsúly a mennyiségen van. Nem ajánlatos teli hassal lefeküdni, mivel ezzel serkentjük az agyhullámainkat, és rémálmaink is lehetnek. Minél több egészségtelen ételt fogyasztunk, annál rosszabb lesz az álmunk.

Forrás:
giphy.com
Címkék: #alvás #elalvás #este
Ajánlott cikkek