Egyéb kategória

Apatípusok a filmekből – Mire készüljön az udvarló?

A szerelem olyan videojáték, ahol a hercegnő szíve nem a jutalom, hanem a történet kezdete. Mintha az egész sztori visszafelé játszódna le: a tiszavirág életű boldogság után jönnek csak a legkeményebb ellenfelek. Hogy kiket kell legyőznie a főhősnek? A szülőket, de főként az apát. Szerencsére felkészíthetitek magatokat és a pasitokat is a csatára a tévétek segítségével.
vous - 2015.10.13.
Apatípusok a filmekből – Mire készüljön az udvarló?

Mi az, ami miatt még a legkeményebb fiú torkába is gombóc szorul? A pillanat, amikor először hazaviszitek őt a szülői házba. Bármennyire is bátornak mutatja magát ilyenkor az udvarló, ne higgyetek neki – fél.

Fél attól, kiket talál az ajtó másik oldalán. Fél attól, hogyan fogják őt fogadni. Amitől pedig a legjobban fél, hogy mit fog hozzá szólni apukátok, elég jónak találja-e őt a lányához. Mindez nagyban függ attól, milyen a szüleitek mentalitása, illetve attól, mennyire készítitek fel hercegeteket a találkozásra. Utóbbiban fogok segíteni néhány filmes, tévés példa segítségével. Talán így nem lesz olyan kellemetlen az első alkalom.

Elrabolva – Bryan Mills (Liam Neeson)

A hideg, távolságtartó apa. Mindenkit ki akar csinálni, aki nem úgy néz a lányára, ahogyan ő szeretné. Vérprofi, az eszközökben nem válogat. Pontosan tudja, mivel okozza a legnagyobb fájdalmat. Ha most bólogattok és nyugtázzátok, hogy egy ilyen gyilkológép ül lent a nappaliban „I love my daughter” pólóban, van egy jó és egy rossz hírem.

A jó, hogy ti biztonságban, a rossz pedig, hogy a pasitok hatalmas bajban van.

Egy ilyen típusú férfi mindig mindenkinél egy lépéssel előrébb jár, nem lehet átvágni (még az igazat sem veszi be). Őszintének kell lennetek. Nem tehettek mást, mint elmondjátok a fiúnak, kivel fog szembenézni. Fel kell őt készítenetek arra, hogy egy esetleges szakítás után sem fogja békén hagyni a kedves papa. Viszont ha ezután nem hagy el benneteket, megtaláltátok életetek párját.

Forrás:
Giphy

Trónok harca – Ned Stark

Az apa, akinél csak egyetlen esélye van a pasiknak. Korrekt, igazságos, családcentrikus mindaddig, amíg meg nem bántják a lányát. Akkor aztán elveszíti a fejét (bocsi, ezt nem hagyhattam ki). Szerencsésebb, mint az előző típus, akár egy életen át jó fej tud lenni (újabb fejes poén). Egyetlen határozott lépéssel elintéz mindent – ha baj van, kidobja a barátokat a házából. Nem kínoz, nem tesz megjegyzéseket, szakítás után sem okoz gondokat. Ha ráismertek az ősötökre, legyetek nagyon boldogok. Többet nem is kell tennetek. Mindent bízzatok az udvarlóra, a sorsa a saját kezében van.

Ha jól viselkedik, semmi gond nem lesz, ha rosszalkodik, elnyeri méltó büntetését.

Mrs. Doubtfire – Daniel Hillard (Robin Williams)

Ő az, aki mindig mindenhol ott akar lenni. Szeretnél eltölteni kettesben egy kis időt a szerelmeddel? Egy ilyen apa mellett ezt felejtsd el. Nemhogy otthon, az utcán, a parkban, de még a moziban sem lehettek egyedül. Mindközül a legrosszabb típus, aki miatt hanyatt-homlok menekülnek a pasik. Mit tehettek vele szemben? Ezt most biztosan rossz lesz olvasni, de nem szabad neki bemutatnod senkit.

A randikról is füllentened kell, mert ha kiszagolja, hogy fiú van a dologban, a végsőkig képes elmenni.

Mondd azt, hogy a barátnőiddel mész moziba, mikor vele vagy! Csak ne felejtsd el őket is beavatni, hogy tudjanak falazni.

Aladdin – Szultán

Forrás:
Giphy

Akinek mindene megvan az életben, semmire sincs gondja. Kivéve egy dolgot: nem talál megfelelő párt a lányának. Mindennel megpróbálkozik, hogy elrendezze hercegnője sorsát, de rendszerint nem arat sikert. Rögtön az első találkozáskor már a lényegre tér, hozzá akar majd adni titeket ahhoz, akit hazavittetek. Tudjátok, hogy ez milyen reakciót vált ki? Igen, pontosan úgy fog eltűnni a srác az életetekből, mintha varázsszőnyegen repülne.

A legjobb módszer, ha addig húzzátok a bemutatást, ameddig csak tudjátok. Mikor már tényleg komoly a szándék, már nem lesz annyira kellemetlen a szituáció.

Taxi – Bertineau tábornok

Kicsit eszelős, követelőző, határozott személyiség. Semmi más nem számít neki, csak az, hol tanul, mit dolgozik a barátotok. Nehéz eset, de meggyőzhető. Egy dolog van, amit jobban szeret a történeteinél és a kritizálásnál: pont ti. Éppen ezért vagytok ti a kulcs ebben a hadműveletben. A legelső pillanattól kezdve ki kell állnotok a párotok mellett. Akkor is, ha fel kell vállalni hozzá a konfliktust.

Egy igazi tábornok nem kezd olyan csatába, amit nem nyerhet meg.

Lehet, hogy lesznek verbális ütésváltások, de hosszú távon bele fog törődni abba, kit választottatok. Ha látja, hogy boldogok vagytok, meg fog békélni a helyzettel.

Dirty Dancing – Dr. Jake Houseman (Jerry Orbach)

A karakter, aki ott van minden eddigi felsorolt típusban, de csak akkor jön elő, ha beleszerettek egy nálatok jóval idősebb férfibe. Kifogást nem fogad el. Érvelhettek, hogy a szerelem kortalan, mindhiába.

Vele van a legnehezebb dolgotok, lehetetlen megnyugtatni. Minden korábban leírt technikát alkalmaznotok kell.

Most ti jöttök! Írjátok le kommentben, milyen az apukátok!

Forrás:
Giphy
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.