Egyéb kategória

Szerelem első fújásra vagy megfontolt választás? – A VOUS-lányok a parfümjeikről meséltek

Mai napunk témáját hallva, ami az Egy csepp luxus itt a VOUS-n, mi más is juthatott volna eszembe, mint a parfümök? Ahhoz, hogy egy lány szettje teljes legyen, kell egy kihagyhatatlan csepp luxus is. Tartsatok velem, elkalauzollak titeket egy igazi parfümimádó világába, és megtudhatjátok azt is, a VOUS-lányok hogy állnak az illatozással.

vous - 2015.10.15.
Szerelem első fújásra vagy megfontolt választás? – A VOUS-lányok a parfümjeikről meséltek

Parfüm a jó napokra, parfüm a rossz napokra

Ha a kezemet a szívemre teszem, be kell, hogy ismerjem, igazi parfümös lány vagyok. Évekig sok mindent gyűjtöttem, táskákat, bizsukat, gondolván, minden alkalomra legyen egy, de ezek helyét kezdi átvenni a parfüm. A parfüm az, amiből minden alkalomra kell, hogy legyen egy. Legalábbis az én életemben így van. Megnyugtat az érzés, hogy ha rosszkedvvel kelek, arra is van egy illatom, és ha különleges, izgalmas napnak nézek elébe, arra is ott egy kedvenc illat. Hogy miért pont azokat választom ilyen napokon? Erre nincs válasz, ahogy a parfümöt, úgy ezt is érezni kell.

Az igazi egymásra találás

Nehéz lenne megmondani, mi alapján választok, mert sosem választok. Sosem vettem még parfümöt, mindig csak kaptam. Szerencsére olyan emberektől, akik jól ismerik az ízlésemet, így legtöbbször telitalálat lett az illat. A kedvencem megtalálása azonban érdekes történet, ugyanis a SJP NYC nevű illat az, amit jó pár évvel ezelőtt, tiniként néztem ki egy menő női magazinban. Beharangozták, hogy ez az igazi Carrie Bradshaw-illat, és én eldöntöttem, hogy nekem ez kell. Titkon minden lány egy kicsit szeretne Carrie lenni, és ha ehhez elég egy parfüm, hát miért ne? Abban az évben karácsonyra meg is kaptam, az illatáról fogalmam nem volt, de én már előre imádtam. A legszebb pedig, hogy nem okozott csalódást. Ennél jobban hozzám illő parfümöt keresve sem találnék, imádom a kicsikét epres, virágos, könnyed nyári illatát, úgyhogy ma már nem Carrie miatt, de a szerelem továbbra is tart.

„Ma, kérlek, ne fújd be magad!”

Nem mindenki örül azonban a parfümszeretetemnek. A saját nővérem gyakran kér meg, ha tudja, hogy hosszabb időt együtt töltünk kicsi, zárt helyen, hogy aznap bizony hagyjam otthon a jó illatomat. Ő ugyanis nem bírja a túlzott illatozást. Túlzottat? Inkább semmilyent. Azonban, hogy ne csak a hátrányait említsem, szerencsére minden parfüm, amit ő kap, nálam köt ki végül. Így már mindjárt más a történet, ugye?

Az a bizonyos anyaillat

Van egy illat az ember életében, ami valószínűleg még a kevésbé parfümszerető emberek számára is kellemes emlékeket idéz elő, ez nem más, mint az édesanya parfümje. Hiába gyártanak ezret a világon, annak bizony nincs párja. Anya csak egy van, és anyaparfüm is. Még ma is, ha megcsapja a Versace Red Jeans nevű parfüm az orromat, látom magam előtt a fiatal, illatozó anyukámat, amint belép a gyerekszobámba. Habár azóta mást használ, mégis mindig ezt az illatot társítom hozzá. Ez jelent mindent, a megnyugvást, a törődést és a szeretetet.

Megkértem a VOUS-lányokat és az egyetlen fiút, Ádámot, meséljenek a maguk és parfümjeik kapcsolatáról.

Grafikusunk, Panka ikertestvérét találta meg a kedvenc parfümjében.

Én lassan 10 éve a DKNY Be Deliciousét használom, nekem ez a parfüm az ikertesóm, csábos, nőies, vidám, de nem tolakodó és nem nehéz illat. Ennél éreztem először, hogy az én alapillatommal együtt valami új jön létre, és kiegészítjük egymást.

Szerintem a parfüm is olyan fontos és legalább annyira túl lehet tolni vagy elrontani, mint egy sminket. Ha valaki nehéz, ólomsúlyú parfümtengerben úszik, az nekem pont olyan, mint az, aki vastagon sminkelve jár.”

Forrás:
Szabó Solya

Sophie, a hírszerkesztőnk igazi hűséges típus.

„Nem vagyok nagy parfümös, ritkán használom – leginkább azért, mert mindig elfelejtem befújni magam. De kedvencem azért van. Az Yves Saint Laurent Elle parfümjét annyi szeretem, hogy már a harmadik üvegnél tartok.

Egyszer próbáltam 'megcsalni' egy másik parfümmel, de annyira nem bírtam megszokni más illatot magamon, hogy nagyjából két használat után félretettem, és azóta se nyúltam hozzá.

Egyetlen férfi szerzőnk, Ádám gondosan megválogatja, mit fúj magára.

Én tipikusan az az ember vagyok, aki minden parfümvásárláskor fél órat áll a polc előtt. Az összes lehetséges mintát kipróbálom, aztán megveszem a szokásos Antonio Banderas Seduction In Blacket.

Kávéillatot többször éreztem parfümériában, mint konyhában. Ha lány lennék, Beyoncé Rise parfümöt használnék. Szeretem, ha nem csak akkor érzem egy lány illatát, ha 1 centiről megszagolom. Valószínűleg ezért is van, hogy mindig eggyel többet fújok a kelleténél.”

Forrás:
Szabó Solya

Junior szerzőnk, Niki szerencsés lány, mert sosem kell parfümöt vennie.

„Én soha nem veszek magamnak parfümöt, anyu viszont mániákusan pusztítja egyik üveget a másik után. Enyhe függőségben szenved, úgy érzem. Általában (mindig) ugyanaz az illat jön be nekünk, szóval igen, kölcsönlopom (#örökre) a kedvenceit.

Most épp abban a fázisban van, amikor az üveg háromnegyedénél már megunja az illatot. Ezert inkább nekem adja, 'jó lesz az a Nikinek' jelszóval.

Eszter, a főszerkesztőnk néha csalódik a parfümökben.

„Laura Biagiotti sárgadinnyés Laurája volt az első, amit imádtam. Anyu használta, amikor megérzem, mindig eszembe jut. Elég későn jutottak el hozzánk a parfümök – inkább csak illatmintákon keresztül próbálgattuk őket húgommal. Aztán volt néhány próbálkozás, egy ideig Hugo Boss-fanatikus voltam. Most már sok-sok éve ugyanazt a parfümöt használom, ez a Burberry Weekendje, barackos, púderes, és még valamennyire felismerhető is.

Az a bajom, hogy akárhányszor eldöntöm, hogy szeretnék valami újat, mindig rájövök, hogy a kiszemeltemet már szagoltam, csak épp nem ez volt a neve és nem ilyen volt a csomagolása. Teljesen lehangoló, hogy minden parfüm ugyanolyan.

Junior szerzőnk, Andi a véletlenre bízza a dolgot.

„Én mindig véletlenül találok rá a kedvencekre, és én is megmaradok a beváltaknál. Az egyik ilyen a Mexx Woman parfümöm, azt télen használom inkább, mert nehezebb illat, és elnyomja a tél hideg illatát. Nyáron az Yves Rocher gyöngyvirágos, orgonás parfümjét szeretem, természetes, könnyed, most szemezek a cseresznyevirágos új illatával.

Egyszer vettem a DKNY-tól egy zöld almás parfümöt drágán, két napra rá nem bírtam vele együtt élni, azóta nem veszek így parfümöt, inkább hagyom, hogy rám találjon.

A VOUS-lányok válaszaiból is jól látszik, mennyire igaz a mondás, miszerint ízlések és pofonok. Van, aki gondosan megválasztja, míg más a véletlenre bízza.

Ti hogyan álltok az illatozással?

Ajánlott cikkek