Egyéb kategória

Ezekre gondol mindenki, mikor teljesen le van égve

Sajnos még nem találták fel a soha ki nem ürülő pénztárcát, így bizony előfordul, hogy a pénz egyszer csak elfogy. Vagy legalábbis megcsappan annyira, hogy beköszöntsön az a bizonyos szűkös hét esztendő. Na, ilyenkor történnek meg azok a dolgok, amik egyértelműen a leégés számlájára írhatóak.
vous - 2015.11.17.
Ezekre gondol mindenki, mikor teljesen le van égve

Pedig mindig megesküsztök rá, hogy soha többé nem lesz ilyen, még csak a közelébe se kerültök ennek a szakadéknak, aztán ha a kezetekbe kerül a pénz, akkor megint ott álltok a legszélén. Nem tudjátok megállni, hogy ne vegyétek meg azt az álomcipőt a kirakatból, különben is, mindig szükség van egy újabb párra, nem?! De üres zsebbel a kirakat előtt nyálcsorgatva a fizura várni elég ramaty érzés. Mert örök igazság, hogy az idő ilyenkor hirtelen nagyon lassú lesz. Sőt.

A fizu napja soha nem jön el

Forrás:
rukudzom/tumblr

Legalábbis így érzitek. Még akkor is, ha már csak egy vagy két nap van hátra addig. Ha egy hét, akkor már teljesen átmentek homeless-életérzésbe. Ennél már csak az rosszabb, ha nem fix napon kapjátok a fizetéseteket, mert a bizonytalanság egészen odáig kerget, hogy az amúgy jó kecótok szerintetek úgy néz ki, mint a híd lába, és csak egyetlenegy dologra tudtok gondolni:

„Hová tűnt a pénz?”

Képesek vagytok egy napot szánni arra, hogy összeírjátok, mit költöttetek, hol, mire, hátha kiderül, hogy nem ti szórtátok el, hanem egyszerűen csak felszívódott, láthatatlanul fekszik a tárcátokban, vagy elvitték az ufók. Készítetek is egy költségvetést, tervet arra, hogy következő hónapban hogyan fogtok bánni a pénzzel, de ez nagyjából addig a pillanatig tart, míg kezetekbe nem kerül a fizutok. Mert ugye azt meg kell ünnepelni valamivel. Ami pénzbe kerül. Meh.

Honnan szerezzetek pénzt?

Addig viszont túl kell élnetek, és nagyon hisztek abban, hogy valahol megbújik pár zöldhasú. Felforgatjátok a táskáitokat, a kabátzsebeiteket, kihúzzátok a kanapét, felhívjátok a havert, aki lóg nektek egy ezressel. Még egy bankrablás is megfordul a fejetekben. Tisztára, mint egy modern kori főszereplő Móricz Zsigmond A hét krajcárjában. És bárcsak ilyen egyszerű lenne:

Száraz kenyér, csapvíz, maradék pizzaszelet

Forrás:
blazepress/tumblr

Soha nem ettetek még ennyire kolis kosztot: vizes zsemle háromszögsajttal, ha kemény, akkor megmikrózzátok, tészta, rizs magában királyi eledel, a zacskós leves meg némi fantáziával már majdnem anyu húslevese. Az bónuszszerencse, hogy a lakótársatok nem szereti a pizza szélét: INGYENKAJAAAA!

Csukott szemmel jártok

Nem néztek gasztrooldalakat és nem beszéltek kajáról. Nem mentek plázába, mert nincs értelme, és szomorúan mondjátok le a programotokat, mert nincs sörre, jegyre való pénzetek. Ellenben döbbenten jöttök rá, hogy léteznek ingyenes programok is a világon. WOW!

Csak 5 forint hiányzik…

…a csokihoz, amit nagyon-nagyon szeretnétek megvenni. De hiába minden előkapart pénzérme a fiók mélyéről, a táskákból, az 5 forint az 5 forint. Ennyi hibádzik, és enélkül kár álmodni finom, szátokban szétolvadó tejcsokiról. Az eladót meggyőzni nem lesz egyszerű dolog.

Magatokra ismertetek?

Ajánlott cikkek