Egyéb kategória

Használhatatlannak hitt tárgyaitokkal is feldobhatjátok az otthonotokat!

Emlékszem, amikor nagymamámtól megörököltem egy régi sajtreszelőt, de nem tudtam vele mit kezdeni, mert már volt sajátom. A szívem mélyén éreztem, meg akarom tartani, ki akarom tenni valahova, és büszke akarok lenni, hogy ez bizony az én imádott nagyimtól van. S milyen jól is tettem, hogy nem váltam meg tőle! Amellett, hogy a szívemnek kedves, még szuperhasznossá is tudom tenni, ha akarom.
vous - 2015.11.18.
Használhatatlannak hitt tárgyaitokkal is feldobhatjátok az otthonotokat!

Nagyszüleinknek és szüleinknek köszönhetően számtalan kincs és olykor kacatnak tűnö örökség gazdái leszünk. Legtöbbször nem vesszük hasznát ezeknek a ránk hagyott régiségeknek, de emlékeket, érzéseket hordoznak, ami miatt bizony nem szívesen válunk meg tőlük. Mégiscsak nagyszüleink használták, és persze jó szívvel bízták ránk, adták nekünk a számukra sokat jelentő csecsebecsét. Érdemes a dolgok jó oldalát nézni, és nem elfelejteni, hogy egyes tárgyak szupersikkesen tudnak kinézni, ha egy kicsit újragondoljuk, „megfűszerezzük” őket. Összegyűjtöttem nektek néhány ötletet, amelynek segítségével kreatívan új köntösbe bújtathatjátok régi, használhatatlannak gondolt örökségeiteket.

Készen álltok? Kreatívkodjunk!

Bőröndből szekrény

Néhány évtizeddel ezelőtt hihetletlen erős, strapabíró bőröndök készültek. Nem is csoda, hogy nagyszüleink még akár 30-40 éves koffereket őrizgetnek otthon. Habár ma már rendeltetés szerinti használatra nem való egyik sem, otthon szuper szekrény, éjjeliszekrény, de akár fotel is lehet belőlük. Határt csak a fantáziátok szabhat, és rajtatok múlik, mit készítetek egy apró átalakítással az utazótáskákból. Ha szeretnétek ti is elkészíteni az alábbi egyedi darabokat, akkor ide kattintva közelebből is megnézhetitek őket.

Kancsóból váza

Egy régi, agyonhasznált kerti locsolóból vagy teáskannából nem feltétlen szeretnénk a virágainkat öntözni, mégis remekül mutathat, ha a szürke, kopott darabba színes virágokat teszünk. Így már mindjárt szebb és hasznosabb is! Ha igazán bevállalósak vagytok, akkor egy régi tejeskannát választotok, aminek az elkészítését ide kattintva meg is nézhetitek.

Sajtreszelőből lámpa

Ha sajtreszelőt kell választhatunk, ma már számtalan forma és méret közül bökhetünk rá a számunkra legkényelmesebbre. Mégis a régi, igazi nagy sajtreszelő, amivel nagyanyáink reszelték a sajtot a pogácsára, tökéletes lámpabúraként szolgálhat. Bizony! Eredeti funkcióját az évek múlásának köszönhetően mellőzhetjük, hiszen elkopik, életlen lesz, és a rozsda is felbukkan rajta itt-ott. Ekkorra jön el a pillanat, amikor újrahasznosítva mécsestartót és lámpát csinálhatunk belőle!

Ablakkeretből ékszertartó

Az ablakkeret az a tárgy, ami ha tönkremegy, azonnal a kukában landol. Pedig ez az a kellék, aminél szinte tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen az ékszertartótól kezdve a börgetartóig bármit készíthettek belőle. De ha az egyszerűbb dolgok hívei vagytok, akkor szimplán csak képtartóként is üzembe helyezhetitek. Próbáljátok ki!

Varrógépből asztal

A múlt századból megmaradt Singer varrógép még most is jó néhány háztartásban jelen van, de nagy valószínűséggel használaton kívül ácsorog. Nem kell ennek így lennie! Egy kis kreativitással és barkácsolással gyönyörű asztalt, éjjeliszekrényt, kerti virágtartót, de még akár fürdőszobai szekrényt is készíthettek belőlük.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.