Egyéb kategória

Így turbózzátok fel az egyszerű ételeket villámgyorsan!

Ismeritek azt az érzést, amikor a kanapén fekve épp éhen akartok halni, de nincs kedvetek lemenni a boltba? Vagy amikor van otthon ebédetek, de túl egyszerű, túl sima, épp nem erre vágytok. Na, ilyenkor kell a kreativitásunkat megcsillogtatni és a szekrény mélyére nyúlva felturbózni a legegyszerűbb ételeket a legegyszerűbb hozzávalókkal! Megkérdeztem a szerkesztőség tagjait, nekik mi a legbeváltabb módszerük az S. O. S. kajatuningra.

vous - 2015.11.22.
Így turbózzátok fel az egyszerű ételeket villámgyorsan!

Pop-corn 2.0

Fotós-képszerkesztő Zsófink, úgy tűnik, nem szereti a pazarlást. Főleg, ha pop-cornról van szó! Ő leginkább a ki nem pattogtatott kukoricaszemeket szereti felturbózni. A megmaradt pop-corn szemeket egy lábasban vajon elkezdi pirítani, majd ahogy ő mondja, „kedvtől függően” megszórja zöldfűszerekkel, fahéjjal vagy épp csilivel. Apropó, csili! Láttátok már, ahogy a VOUS-lányok csilipaprikát kóstolnak?

A keksz és a mogyoróvaj találkozása

Le kellett állnom a szerről, mert függő lettem, olyan nagyon finom!

– indította a beszélgetést Anna, a fotósunk, amikor a nyara kedvenc slágeréről mesélt. Állítása szerint a világ egyik legfinomabb összedobott nasija születik meg, amikor a háztartási keksz, a lekvár és a mogyoróvaj összetalálkozik. Nem esik nehezemre elhinni ezt neki, a mogyoróvaj ugyanis nem véletlenül az amerikai gyerekek kedvence. Habár ők sós chipshez eszik sokszor, vagy natúr kenyérre kenve.

Nekem is van egy szuper, édes receptem, amihez érdemes beszerezni egy üveggel. Mellé jó, ha vesztek

  • 2 db banánt és
  • 2 db tortillalapot.

Kenjétek meg a tortillát mogyoróvajjal, helyezzétek a szélére a banánt, és csavarjátok fel, mint egy palacsintát. Nincs más dolgotok, mint az összegurigatott tésztát felkarikázni. Isteni lesz, ígérem!

Bundás kenyér duplázva

Forrás:
iStock

Szerzőnk és szerkesztőnk, Tini a dupla bundás kenyérre esküszik. Így hangzik a receptje: két vékonyra szelt kenyér közé fűszeres májpástétomot vagy füstölt sajtot teszünk – vagy mindkettőt –, összetapasztjuk, tojásba forgatjuk, és olajon megsütjük.

Nem diétás, de fantasztikus téli vacsora gyümölcsteával vagy forralt borral

– állítja Tini, akinek grafikusunk, Olgi rögtön igazat is ad. Ő is imád a bundás kenyérrel kísérletezgetni, ezért van, hogy megtölti, felturbózza, extra fűszerekkel tarkítja, vagy épp formára vágja.

Fűszerek és fahéj mindenhez

Szerzőnk, Edit a fahéj megszállottja. Szinte mindenhez képes fahéjat tenni. Legnagyobb kedvence, amikor a palacsinta tésztájába kever fahéjat, de képes a kávéját is fahéjjal lefőzni. Így állítólag jobban átveszi az ízét, mint ha csak a tetejét szórná meg vele.

Zsófi a pop-corn mellett a zöldfűszereket is imádja. Állítása szerint mindent fel lehet dobni egy kis zöldfűszerrel. Legnagyobb kedvence, ha épp tejfölbe keveri. S hogy ez mihez jó?

Bármikor bármihez!

Kakaós palacsinta csakis tejföllel!

Forrás:
iStock

Nővéremmel gyerekként gyakran játszottunk azzal, hogy amit az asztalon találtunk, összekevertük, összeöntöttük. Néha olyan is előfordult, hogy ebből nem valami gusztustalan dolog született. Így találtuk fel életünk legfinomabb palacsintáját is.

Keverjetek egy kis tejfölhöz kakaóport, és ezzel kenjétek meg a palacsintátokat. Tudom, elsőre gyomorforgatónak hangzik, pedig tényleg isteni. Hasonló kutyulgatásból született meg az egyik legfinomabb üdítő is, ami a Fanta és a kóla keveréke volt. Erről azért már leszoktunk, de a kakaós-tejfölös palacsinta máig nyerő!

Nektek mi a titkotok, hogyan turbózzátok fel kedvenc ételeiteket?

Ajánlott cikkek